Példátlan siker: Emmy-díjat kapott Gera Marina

kultúra

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el.

Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást ebben a rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

A másik magyar jelölt, a legjobb tévés minisorozat kategóriában indult Trezor című tévéfilm nem kapott díjat. Mindkét mű forgatókönyvét Köbli Norbert írta, és mindkettő producere Lajos Tamás.

A New York-i Hilton szállóban tartott díjátadón a legjobb dráma kategóriában a brit BBC televízió McMafia című alkotása nyert, a legjobb vígjátéknak Az utolsó macskajaj (The Last Hangover) című brazil komédiát ítélte a zsűri, a legjobb dokumentumfilmnek pedig a holland Bellingcat – Igazság egy igazság utáni világban című alkotás bizonyult. A biztonságos kikötő című ausztrál mű a legjobb minisorozat díját nyerte el. Haluk Bilginer török művészt a legjobb férfiszínészként ismerték el.

A Nemzetközi Emmy-díjat kiadó Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) kitüntette a CNN amerikai hírtelevízió és a PBS amerikai közszolgálati televízió műsorvezetőjét, Christiane Amanpourt, valamint díjazta az amerikai HBO csatorna Trónok harca (Game of Thrones) című, több mint 200 országban vetített televíziós sorozatának két rendezőjét, David Benioffot és D. B. Weisst is.

Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos közleményben gratulált az alkotóknak, ugyanakkor Gera Marina az nyilatkozta:

“Nagyon fájt, hogy még az Emmy-jelölés sem volt elég ahhoz, hogy a női lapoknak érdekes legyek.”

A szlovákiai Patria Rádiónak adott portérinterjúból egyebek között kiderül, hogy Gera Marina nem kívánt gyerekként született 1984-ben, az édesapját nem is ismerte, ami mély nyomokat hagyott benne. A színésznő beszélt arról is, hogy az Örök tél című film főszerepéért iszonyúan koplalt, mert egészségtelenül sovány akart lenni.

Veiszer Alinda beszélgetését Gera Marinával IDE kattintva hallgathatja meg.

Forrás: Magyarhang.org. Fotó: IMDB

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük