Még 300 milliót bukhat a kerületünk

Újpest

Akár 320 millió forintot is bukhat Újpest, miután az önkormányzat előző, fideszes vezetése nem tartott be bizonyos határidőket egy fejlesztési beruházás kapcsán – erre jutott az kerület új, október 13-a óta már ellenzéki polgármestere és csapata. A Székesdűlő nevű városrész utcáinak leaszfaltozásáról és a csatornarendszer kiépítéséről van, illetve lenne szó. Ezen a területen ugyanis jelenleg is földutak vannak, ráadásul egy kiadós esőzés után a vízelvezetés is komoly problémákat jelent.

Az önkormányzati választáson a polgármesterségtől búcsúzó fideszes Wintermantel Zsolt még nyáron jelentette be, hogy a kormánytól valamivel több mint 320 millió forintot nyertek le hét utca modern leaszfaltozására 1,6 kilométeren, illetve a vízelvezetők és csatornarendszerek kiépítésére. Ehhez Újpestnek önerőből további 500 millió forintot kell hozzátennie – írja a Magyar Hang. Arról épp ma tudosítottunk az Újpesti Hírmondón, hogy 10 milliárdnyi kötelezettsége van Újpestnek. A jelek szerint, ez még nem a vége.

A mára már ellenzéki vezetésűvé vált kerület tájékoztatása szerint a pályázati pénzt azzal a feltétellel nyerték el, hogy november 30-ig szerződést kötnek a munkákat elvégző kivitelezővel vagy kivitelezőkkel. A közbeszerzési eljárás meg is kezdődött, voltak is jelentkezők a feladatra, azonban itt a történet megállt. Az útépítési beruházás előfeltételeként ugyanis a Fővárosi Csatornázási Művek és a Főgáz is olyan feltételeket és előírásokat szabott meg, melyeket meg kellett tervezni: előbbi egy vízátemelő műtárgy építését, utóbbi pedig a gázvezeték kiváltását kérte. Ezekhez

az akkor még fideszes önkormányzatnak kellett volna megrendelnie a terveket, azonban ez valamiért elmaradt. Így pedig a közbeszerzésen indulni tervező vállalkozók a mai napig nem tudtak érdemi ajánlatot tenni a munkák elvégzésére. Ez azt jelenti, hogy tarthatatlanná vált a korábban vállalt november 30-i határidő a szerződéskötésre.

Déri Tibor (Momentum), Újpest összellenzéki támogatottságát bíró, egyébként momentumos polgármestere a Magyar Hangnak azt mondta, nem tudja, miért nem rendelte meg az önkormányzat ezeket a bizonyos terveket. Hiszen a korábbi fideszes vezetés is pontosan tisztában volt vele, hogy a határidők be nem tartása veszélyezteti az egész projektet, mégsem tettek semmit. Sőt, még kampányoltak is azzal, hogy a Székesdűlőn micsoda fejlesztések lesznek. Ezt már csak tetézi, hogy november elején a Magyar Közút Zrt. a csapadékvíz-elvezetés engedélyezési tervévre vonatkozó hozzájárulását megtagadta, egyúttal a terv módosítását kérte. Ezzel pedig az egész procedúra megint csak hosszabb lesz.

Déri Tibor polgármester

Október 13-án Déri Tibor több mint 50 százalékot kapott, így magabiztosan megverte a kerületet addig vezető Wintermantel Zsoltot. A voksolás eredményeképpen a képviselő-testületben is az ellenzék került többségbe.

Forrás és fotók: magyarhang.org

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük