Káoszt kavart Erdogan Budapesten

Budapest közélet Közlekedés

Órákra beállt Budapest Erdogan látogatása miatt, tüntetés, lezárások is voltak.

Erdogan török elnök hivatalos látogatása miatt komoly lezárások és tüntetések is voltak Budapesten csütörtökön. A tüntetők az Oktogonról indultak, és a Széll Kálmán térre vonultak, ahol már több ezresre duzzadt a létszám.

Erdogan később a konvojával meglátogatta a Gül Baba türbét, a környéken több utcát is lezártak, és több ezernyi ember torlódott fel, akik a lezárások miatt nem tudtak tovább menni.

Kora estére gyakorlatilag összeomlott a budai közlekedés a lezárások és az emiatt kialakult dugók miatt. A rendőrök ugyanis lezárták a forgalmat a budai oldalon, lehetetlen volt autóval, vagy tömegközlekedéssel eljutni bárhova, de gyalogosan sem volt könnyű, mert a rendőrök körbezárták a közlekedőket. Az emberek egy része ugyanakkor letépte a rendőrségi szalagokat, „takarodjon Erdogan” felkiáltással. A villamos csak a Jászai Mari térig járt, de a hídnál lezárták a forgalmat a rendőrök.

Tömeg a Margit hídnál

A Margit híd budai hídfőjénél nagyjából 1500 ember esett fogságba, sem haza, sem a tüntetésre nem tudott. A Bem mozi előtt már üvöltözés is kialakult a rendőrök és az emberek között. Legtöbben azon háborogtak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából. Több százan torlódtak fel. A híd két oldalán az emberek tapsolással tüntettek a kialakult helyzet ellen. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere elfogadhatalannak nevezte a kialakult közlekedési helyzetet. Este fél 9-re nagyjából helyreállt a rend Budán, a TEK közleményben jelezte, minden korlátozó intézkedést feloldottak. Néhány tüntető végül a török nagykövetséghez ment.

Forrás: Index, MTI, R. T., Fotó: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük