újpesti városháza

Megalakult az új képviselő-testület, kezdődhet a munka

politika Újpest

Szerdán este 18:00 órakor tartotta alakuló ülését a frissen megválasztott képviselő-testület. A hagyományos ceremónia alkalmával dr. Stanka István, a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta a választás eredményét, majd utána a képviselők és a polgármester is letette az esküt.

Déri Tibor, polgármester kiemelte, hogy lezárult egy korszak, október 13-án pedig kezdetét veszi egy új Újpest életében. “A mai nappal új fejezet nyílik Újpest és az újpesti polgárok életében. A városháza kinyitja kapuit az emberek előtt. Polgármesterségem alatt a városházi politika nem hatalom, hanem emberközpontú lesz. Ideje, hogy megváltoztassuk a politikáról alkotott képet, ideje, hogy új politikai kultúrát honosítsunk meg. Egy olyan politikai kultúrát, amiben végre a politika dolgozik az emberekért.” – mondta Újpest polgármestere. Köszönetet mondott a választási bizottságoknak, az őt támogató pártoknak, aktivistáknak, valamint családjának is. Elmondta, több projektet is felülvizsgálnak, és minden beruházást társadalmi párbeszéd fog megelőzni. Végül együttműködésre szólította fel a kormánypárti képviselőket: “a kormánypártok képviselőit is arra buzdítom vegyenek részt javaslataikkal és ötleteikkel Újpest modernizálásában. Bizonyítsuk be együtt, hogy a politika nem rólunk politikusokról, a mi harcainkról szól, hanem az emberekről és a problémák közös leküzdéséről“.

A képviselő-testület ezután megválasztotta az alpolgármestereket

Déri Tibor négy alpolgármestert javasolt Bedő Katalin, Czigler László, Kanász-Nagy Máté és dr. Trippon Norbert személyében, akiket a testület titkos szavazáson meg is választott.

Megalakultak a frakciók és a frakciószövetség is

Frakciót alakított 4 fővel a Demokratikus Koalíció (Rácz Norbert, Czinke Sára, Szécsi Péter Pál, dr. Trippon Norbert), az MSZP 3 fővel (dr. Szabó Gábor, Farkas István, dr. Barrel Zoltán), a Momentum Mozgalom 2 fővel (Molnár Tibor, Szecsődi Tamás), az LMP-P 3 fővel (Kanász-Nagy Máté, Perneczky László, Altfatter Adalbert), a Jobbik 2 fővel (Szabó Balázs, Czigler László), 5 fővel a Fidesz (Rádi Attila, dr. Molnár Szabolcs, dr. Szabó Béla, Ozsváth Kálmán, Hladony Sándor) 1 fővel az Újpestért Egyesület (Dr. Dabous Fayez). A frakciószövetség pedig a DK, a Momentum, az LMP-P, a Jobbik és az MSZP által jött létre, melynek vezetője dr. Trippon Norbert lett.

Több országos politikus is tiszteletét tette az alakuló ülés alkalmával. Itt volt Varju László, Újpest megválasztott országgyűlési képviselője, Hajdu László, szintén országgyűlési képviselő, Németh Angéla, a szomszédos XV. kerület polgármestere, Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, Rónai Sándor és Cseh Katalin európai parlamenti képviselők, Gréczy Zsolt és Buzinkay György, a DK és a Momentum politikusai.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük