Patkány-ügy: Tarlós összehívta a rendkívüli közgyűlést

állat Budapest politika

Összehívták a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében – derül ki Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közös szerdai közleményéből. Azonban igencsak kelletlenül került erre sor: „értelmetlen és nevetséges annak megtartása” – írja a közlemény, ami szerint az ülés várhatóan határozatképtelen lesz. Azt tehát ismét kihagyhatják a fideszes képviselők. Az Index úgy tudja, hogy ráadásul szombat este 9 órakor tartják meg a rendkívüli közgyűlést.

Azután kezdeményezték a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, hogy a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottsága korábban határozatképtelenség miatt nem tudott a kérdéssel foglalkozni – mondta Karácsony Gergely még szeptember végén.

Tarlós közleménye arra hívta fel a figyelmet: az országos tisztifőorvos cáfolta, hogy a patkányfertőzöttség mértéke folyamatosan nőtt volna az utóbbi időben. Sőt, a nyilatkozat szerint a fertőzöttség inkább csökkent és Budapesten járványveszély nem áll fenn. A patkánymentesítési közbeszerzés ügyében indult közigazgatási perben a törvényszék eljárási hibákat fogalmazott meg a Közbeszerzési Döntőbizottság felé, ezért új eljárás lefolytatására utasította. Döntése a fővárosi önkormányzatot nem érinti – szögezte le a főpolgármester és helyettese.

Forrás: Népszava

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük