Publicus: 48 százalékon áll Tarlós és Karácsony is

Budapest politika

A választók 48 százaléka szavazna Tarlós Istvánra, és ugyanígy 48 százalékot kapna Karácsony Gergely is a Publicus Intézet legfrissebb felmérése szerint. A Népszavában közzétett adatokból az látszik: az MSZP és a DK szavazói szinte kivétel nélkül beálltak Karácsony mögé, az pedig nem meglepő, hogy a Fidesz szavazói között 96 százalékos Tarlós támogatottsága. A Momentum-szimpatizánsok 84 százaléka szavazna Karácsonyra, 8-8 százalékuk Tarlósra, illetve Puzsér Róbertre.

Berki Krisztián támogatottsága elhanyagolható, vagyis a sem Tarlósra, sem Karácsonyra nem szavazó 4 százalék lehet Puzséré.

A felmérés arra is kitér, hogy a szakmunkás végzettségűek és a 8 általánost végzettek körében Tarlós, az érettségizettek és a diplomások között Karácsony a népszerűbb. A társasházakban élők körében Karácsony 60-35 arányban vezet, Tarlós pedig a kertes házak és a panelek lakóitól számíthat több szavazatra.

Az elmúlt napokban több más intézet is arra jutott, hogy statisztikailag elhanyagolható a két esélyes jelölt közti különbség. Az Iránytű Intézet 2 százalékpontos Tarlós-előnyt mért (nem a biztos szavazók, hanem az összes választópolgár körében), a Republikonnál és a Mediánnál pedig 1 százalékpont volt Tarlós előnye.

Forrás és kép: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük