A Mátyás téren lakoltattak ma ki egy újpesti devizakárosult családot

Újpest

Nagy rendőri készültséget láthatott az, aki ma reggel a Mátyás tér környékén járt. Rendőrautók és csapatszállító mikrobuszok lepték el a környező utcákat; a helyszínen legalább húsz rendőr biztosította karhatalmi erővel egy újpesti devizakárosult család kilakoltatását. A Mátyás tér 2. szám alatti házból, mintegy ötven méterre Wintermantelék kedvenc törzshelyétől, a Kakukktól végrehajtók dobták ki otthonából a devizakárosult D. Attilát és családját. A helyszínen megjelentek az áramszolgáltató és a gyerekjóléti szolgálat munkatársai is, akik kilátásba helyezték, hogy állami gondozásba veszik a család két gyermekét. Az intézkedésre az önkormányzati választások előtt öt nappal, a téli kilakoltatási moratórium beállta előtt egy hónappal került sor. A kilakoltatás nem tartott sokáig: reggel 10 órakor kezdődött és mintegy másfél óra alatt be is fejeződött. 

A helyszínen ott volt Szabó Balázs ellenzéki politikus is, aki megpróbált információhoz jutni az esettel kapcsolatban, de a végrehajtó nem volt túl bőbeszédű. 

Az Újpesti Hírmondó utolérte D. Attilát, aki a következőkről számolt be az üggyel kapcsolatban:

2007-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt az Erste Banktól, amiből megvásárolta a szóban forgó Mátyás téri 72 m2-es ingatlant. Körülbelül 15 millió forintot fizetett vissza mindmáig, de 2011 óta pereskedik a bankkal, mert vitatta az elszabadult törlesztőrészletek mértékét. Az ügyből több per is lett, amiből egy még most is zajlik a Fővárosi Törvényszéken, így D. Attila szerint a kilakoltatás törvénytelen volt. A bank követelése az évek során többszörösére nőtt, majd egy idő után az Erste Bank eladta a követelést az Intrum Justitia követeléskezelőnek, ahol a követelt összeg 62 millió forintra (!!) emelkedett. Az ingatlant – a követeléskezelő és a közjegyző közös erőfeszítésének köszönhetően – árverésre bocsátották, mindössze 13,5 millió forintos kikiáltási áron. Végül 34 millió forintért kelt el a lakás, holott – D. Attila állítása szerint – jelenlegi piaci áron számolva már legalább 45 millió forintot ért volna. A mai kilakoltatáson Bakó János XVIII. kerületi végrehajtó jelent meg az ingatlanban, rendőrökkel, gyámügyesekkel és a közműszolgáltatók munkatársaival, akik előzetesen lekapcsolták az áramot és a gázt is a társasházban. 

D. Attila elmondta még, hogy a lakása elvesztése után is tetemes adóssága maradt fent, de esélye sincs rá, hogy azt valaha is törleszteni tudja. Egy 16 éves egy 13 éves lánya van, velük átmenetileg a nagyszülőkhöz és a keresztszülőkhöz költöznek, majd albérletet fognak keresni a közeljövőben. Hamarosan hatósági felügyelet mellett újra beengedik majd a lakásba, ahonnan elhozhatja bútorait és ingóságait. A család 12 éve él Újpesten, többször is fordult az önkormányzathoz és a rendőrséghez is, de segítséget soha nem kapott. 

Kilakoltatók kormánya

2018-ban 3200, az elmúlt három évben több mint tízezer kilakoltatás történt Magyarországon.

Címke:

2 thoughts on “A Mátyás téren lakoltattak ma ki egy újpesti devizakárosult családot

 1. 2019: AMIKOR A ZSÍRMÁJAS FELCSÚTI DÖBRÖGI (ORBÁN VIKTOR?!) VÉGREHAJTÓMAFFIÁJA FENYEGET‼️‼️‼️👿✅
  MAGYARMAT LÁNCOS KUTYÁJA (ORBÁN VIKTOR alias GYŐRI GÁBOR!!!) VALÓJÁBAN A MAGYAROK VÉRÉT AKARJA⚠️😭
  Az ORBÁN…OK és holmi (K)ÁDEREK IDEJE: OKTÓBERBEN LEJÁR!!!
  ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK, SCHADL GYÖRGY ADÓCSALÓ (TÖBBES ÁLLAMPOLGÁR!!!) LAKÁSMAFFIÓZÓ, SPEKULÁNS MBVK ELNÖK KINEVEZŐJEKÉNT 100%-os FELELŐSSÉGGEL BÍR A MAGYAR EMBEREK KIFOSZTÁSÁÉRT ÉS A LAKÁS és KÖZJEGYZŐMAFFIA EZERMILLIÁRDOS KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁSAIÉRT‼️‼️‼️🤢🤑🤮👩⚖️👨⚖️✅
  AZ MBVK OLDALA 1 FIKTÍV LICITHÁLÓ!!!
  KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜLI BELTERJES CSALÓK ALKOTJÁK MÉG az ún. KÓDNEVEK és/vagy KÓDSZÁMOK ALATT LICITÁLÓKAT IS, AKIK „SZEMÜNK LÁTTÁRA” VIZIONÁLJÁK az ún. „ÉRDEKLŐDÉST”!!!! – időről-időre MINTHA LEGITIM ÉRDEKLŐDŐK LENNÉNEK EBBEN A KIBASZOTT és SZÍNLELT az MBVK-nak évente százmilliárdokat fialó VIRTUÁLIS ARANYBÁNYÁBAN!!!
  VÉRLÁZÍTÓ, HOGY ENNEK AZ EGÉSZ LICITÁLÓSDINAK és ÁRVERŐSDINEK a KIÖTLŐJE és FENNTARTÓJA az a MEGÁTALKODOTT BŰNÖZŐI CSOPORT SCHADL GYÖRGY KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐVEL és LAKÁSMAFFIÓZÓVAL az ÉLEN aki/akik KORRUPT TAGJAINAK KINEVEZŐJE maga az ún. ÁLLAMFŐ (ÁDER JÁNOS!!!)!!!
  MAGYARORSZÁG ÁLLAMFŐJE TEHÁT DIREKTBEN és INDIREKTBEN is 1 ÓCSKA, MEGFELELÉSI KÉNYSZERES, HAZAÁRULÓ KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ!!!
  AKINEK MINDEZEN BŰNÖKÉRT MÁR ÉVEK ÓTA A SAJÁT LEVÉBEN KÉNE FŐNIE „VIKTOROM”… KARMELITA KOLOSTORA ELŐTTI TÉREN!!!
  MAGYARORSZÁG SZÉGYENE, HOGY az ún. (K)ÁDER JÁNOS ÁLTAL KINEVEZETT KÖZTÖRVÉNYES SPEKULÁNS, INGATLAN ELBITORLÓ SCHADL GYÖRGY, akit az ún. szakma is csupán „PATKÁNYNAK” hív és nevez…- többszörösen ELÍTÉLT, SCHMIDT MÁRIA KEGYENC, ADÓCSALÓ LAKÁSMAFFIÓZÓ lehetett az MBVK ELNÖKE!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=PDPL25_NGzM

 2. “Az ügyből több per is lett, amiből egy még most is zajlik a Fővárosi Törvényszéken, így D. Attila szerint a kilakoltatás törvénytelen volt.”
  Ezek szerint az eddigi összes lezárult pert elvesztette.

  2011 óta pereskedik. Azaz azóta nyilván nem is fizet egy vasat sem.
  Az ilyen adósság 3 évente megduplázódik. Azaz mára kb. a hat-nyolcszorosára nőtt.

  A legtöbb adós ott baxxa el, hogy megszünteti a törlesztést. Ezzel felmondta a hitelszerződést és a hitelező egy-összegben követelheti vissza a fennálló adósságot. Ami a perek alatt tovább kamatozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük