Kirabolta, majd hazakísérte idős áldozatát egy férfi Újpesten

rendőrség Újpest

Egy férfi 2019. szeptember 20-án este Újpest-központ metróaluljárónál követett egy idős asszonyt, egészen a villamosig. Amikor a nő leszállt a villamosról a férfi tovább követte, majd az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját. A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt és hazakísérte. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves budapesti H. Gábort, és 2019. szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. H. Gábort egy nappal később, szeptember 28-án 2 órakor a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy VIII. kerületi internetkávézónál, ahol a férfi az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni a kávézóba. Ekkor hívta az alkalmazott a rendőröket.

A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az újpesti nyomozók előterjesztést tettek H. Gábor letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. szeptember 30-án elrendelt.

Forrás: police.hu; kép: istockphoto

Címke:

1 thought on “Kirabolta, majd hazakísérte idős áldozatát egy férfi Újpesten

  1. Az új piac/ ronda beton
    monstrum/ környékét ellepték a magyarul beszélő ,határon túl élő autós, csencselők! Idős embereket szólítanak meg,ajándékot kínálva csalnak ki tőlük kisebb-nagyobb összegeket. Rendőrt sehol nem látni a közelben!Kérjük,hogy legyen több, megnyugtatóbb biztonsági ember ezen a nagyon fontos helyem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük