Eső, esernyő, esős idő

Nagy esők, nagy lehűlés jön

időjárás

Hétfőn – még a zonális áramlás jegyében – egy gyorsan mozgó északnyugati front éri el térségünket, emiatt az északi országrészben 70-80 km/órás szél miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A front elég szárazon fog felettünk átszáguldani, egy-egy zápor a keleti országrészben várható, ám az északi hegyvidéki területeken már másodfokú figyelmeztetés van érvényben a 90-100 km/órát is meghaladó széllökések miatt.

Közben marad a meleg, hétfőn augusztus végét idéző 22-27 fokos maximumokat mérhetünk, ami meglehetősen ritka ennyire erős szél mellett. Kedden megnyugszik az idő, mérséklődik a szél és marad a meleg, szerda délutánig 21-26 fok lesz a jellemző, mintha szeptember elején járnánk.

Szerdán aztán egy újabb front éri el hazánkat, az eddigi zonális áramlás meridionálisba fordul és hirtelen nagyot ugorva a vénasszonyok nyarát kihagyva október második felében érezhetjük magunkat – mondta el Molnár László meteorológus.

Csütörtökön sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, a délutáni legmagasabb hőmérséklet pedig 10-15 foknál nem lesz magasabb. A folytatásban marad a hűvös, szeles, változékony idő, hétvégén sem reménykedhetünk 15 foknál melegebb időben, de jelentősebb eső nem valószínű. Hajnalonként pedig helyenként már fagyhat. Ennél messzebbre egyelőre nem mehetünk, nagy a bizonytalanság, minden valószínűséggel marad az időjárási hullámvasút.

Forrás: 24.hu; kép: agroinform

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük