Akár életfogytiglant is kaphat a Markó utcából megszökött rab, akit a rendőrök többször meglőttek

rendőrség

A BRFK befejezte a nyomozást és vádemelést javasol a Fővárosi Főügyészségnek a februárban a Fővárosi Törvényszékről megszökött férfi ügyében – jelentette be Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerdán sajtótájékoztatón.

A gyanúsításban szereplő 15 rendbeli bűncselekmény között van olyan is, amelyért a törvény szerint akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. Van továbbá terrorcselekmény, rablás, súlyos testi sértés kísérlete, személyi szabadság megsértése, kényszerítés, lőfegyverrel való visszaélés, fogolyszökés és közlekedésbiztonsága elleni bűncselekmény.

Sz. Károly február 15-én a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében, a saját tárgyalásán megtámadta az őt kísérő börtönőrt, fegyvert szerzett és a Markó utcában egy autóst kényszerített arra, hogy segítse a menekülésben.

A férfit a XV. kerületi Nyírpalota út és Szentmihályi út kereszteződésében sikerült feltartóztatni. A szökevény megpróbált másik járművet szerezni a meneküléshez, ám a rendőrök  több lövéssel ártalmatlanná tették.

Sz. Károly azóta felépült életveszélyes sérüléseiből.

A férfi a szökése előtt garázdaság és rongálás miatt egy év, egy hónap börtönnel sújtotta a törvényszék jogerősen. A férfit korábban már elítélték erőszakos bűncselekmények miatt.

Forrás: HVG; kép: XVMEDIA

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük