A Momentum feljelentést tesz az újpesti Ady Endre Művelődési Ház eladása miatt

Újpest

Egy keddi, a IV. kerületben tartott ellenzéki sajtótájékoztatón a DK-s Varju László azt mondta, a telek eladása a Fidesz eddigi legnagyobb újpesti ingatlanbotránya. Hangsúlyozta, hogy a területet 500 millió forint plusz áfáért értékesítette az önkormányzat, miközben egy onnan néhány száz méternyire fekvő, hasonló méretű telket több mint kétszer annyiért akar eladni a tulajdonosa. Nyilvánvaló, hogy az önkormányzat a telket áron alul kijátszotta egy “fideszes lobbinak – értékelt a kerület országgyűlési képviselője.

Déri Tibor ellenzéki újpesti polgármesterjelölt azt mondta, hogy ő városvezetőként zöld politikát akar folytatni. A fideszes Wintermantel Zsolt által vezetett “önkormányzati maffiának azonban fontosabbak voltak az ingatlanberuházók, a túlárazott látványberuházások és a térkőgyártók, egy valami nem volt fontos, az emberek, akik nem a betont, hanem a zöldet szeretik – fogalmazott. Ezt az ügyet ki kell vizsgálni és meg kell tenni a szükséges lépéseket, hogy visszaszerezzék a köz számára a művelődési ház telkét – szögezte le.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy a művelődési ház ügyében legkésőbb szerdáig megteszik a feljelentést hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. A politikus hozzátette, az önkormányzati választáson egy jelentős lépést tesznek a felé, hogy “valamit visszavegyünk abból, ami a mienk“.

Forrás: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük