Péntektől hétfőig nagy lezárások lesznek Budapesten

Budapest Közlekedés

Idén is megrendezik az Európai Mobilitási Hetet, az eseményén az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca között idén is a gyalogosok és a kerékpárosok vehetik át a gépjárművek helyét szeptember 20-án, pénteken 16 órától 23-án, hétfőn hajnali 4:30-ig; az autóforgalom elől lezárt útszakaszon csak az Oktogonon keresztül lehet majd gépkocsival áthaladni.

Szombaton délelőtt a Dózsa György utat is lezárják a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között. A lezárások miatt a hétvégére módosul a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as és a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz közlekedése.

Változások péntektől hétfő hajnalig:

  • A 105-ös busz pénteken 16 órától vasárnap az utolsó járatindulásig az Andrássy út helyett a Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A 105-ös buszra ideiglenes vonalszakaszán a 72-es trolibusz és a 9-es busz megállóiban lehet felszállni.
  • A 979-es busz a péntekről szombatra, a szombatról vasárnapra és a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út között a 70-es trolibusz vonalára terelve közlekedik. A buszjáratra a Szent István Bazilikánál a 9-es busz megállójában, ezt követően pedig a 70-es troli érintett megállóiban lehet felszállni.

Változások vasárnap délelőtt:

  • A 20E busz szombaton 7:30-tól 12 óráig a Dózsa György út helyett a Városligeten és a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere megállóhelyet. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as busz, a Kacsóh Pongrác útnál pedig a 901-es busz megállójában lehet felszállni.
  • A 30-as, a 30A és a 230-as busz szombaton 7:30-tól 12 óráig a Dózsa György út helyett a Városligeten és a Hermina úton át közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere, a Benczúr utca, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállóját sem. A buszjáratra a terelt vonalszakaszon a 70-es és a 72-es trolibusz megállóiban lehet felszállni.
  • A 75-ös trolibusz a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Zichy Géza utca közötti megállókat. A 75-ös trolira a terelt vonalszakaszon a 72-es és 74-es járat érintett megállóiban lehet felszállni.

Forrás: Index; kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük