Napokon belül eladhatják a Telenor egy részét, nevet is vált a szolgáltató

tech

A norvég telekommunikációs anyavállalat tavaly nyáron szabadult meg a magyar Telenortól, akkor a cseh PPF befektetői csoporthoz került a korábban Pannon GSM néven alapított mobilszolgáltató. Sajtóinformációk szerint Mészáros Lőrincék már akkor bekopogtattak a térség legnagyobb magántőke-befektetőjéhez, de akkor még sikertelenül. A HWSW úgy tudja, a kormányzati akarat végül nem Mészáros, hanem az Antenna Hungária formájában jelenik meg a Telenornál, az állami vállalattal vásároltathatják fel az operátor 25 százalékos tulajdonrészét.

HWSW meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írja: a felek közti tárgyalások érdemi része már lezárult, így az állami tulajdonszerzés még az idei utolsó negyedévben megtörténhet. Az informatikai szaklap szerint az új tulajdonos beszállásával, illetve azt követően nem sokkal változhat a Telenor arculata és márkaneve is. (A névváltásra egyébként – a norvégokkal történt megállapodás értelmében – hónapok múlva mindenképp szükség lesz.)te

Emlékezetes: a jelenlegi kormányzat korábban megpróbálkozott nulláról felépíteni egy negyedik állami mobilszolgáltatót, ám a kísérlet gyorsan kudarcba fulladt. Hasonló sorsra jutott a Vodafone hálózatán virtuális mobilszolgáltatóként indított Postafon is.

Magyarországon végül idén indult el a negyedik „rendes” (saját hálózattal rendelkező) mobilszolgáltató, melyhez semmi köze a magyar államnak. A DIGIMobil váratlanul nagy indulási kedvezményt alkalmazva lépett piacra.

Forrás: hvg; kép: telenor

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük