Így hazudnak Wintermantelék

Újpest

Újabban a fideszes Wintermantel Zsolték nekiláttak levetni narancssárga gúnyájukat, és elkezdték magukat környezetvédőnek és nagy társadalmi párbeszélőnek hazudni. Szükségük is van erre, hiszen a Fidesz és a fideszes Wintermantel-maffia mélyrepülésbe kezdett Újpesten, így rettegnek korlátlan hatalmuk, és a mézesbödön elvesztésétől. Az újpestiek azonban nem hülyék, és pontosan látják ezt a hazugságcunamit. 

Mikor kérdezték ők meg az újpestieket arról, hogy szeretnék –e az utolsó újpesti kórházakat is bezárni? Mikor kérdezték meg az Olvasót arról, hogy szeretnének-e egy nagy munkásszállót létesíteni az Árpád-kórház épületében, kórház helyett? Mert kormányhatározat van rá! Talán a szomszédban élőknek, akiknek a lakásuk árait is nagyban érintheti, joguk lett volna elmondani a véleményüket. Mikor kérdezték meg Önöket arról, hogy az egy fidesz közeli vállalkozásnak is mondható cégnek átjátszott Ady Endre Művelődési Központ telkén mit szeretnének? Ugye, hogy soha. Ezzel szemben a Déri Tibor vezette ellenzék 2558 aláírást gyűjtött össze azért, hogy az Ady telkén ne totális beépítés, hanem élhető városközpont, egy zöld, ún. Ady –liget jöhessen létre. Ez sem érdekelte a fideszes Wintermantelt! Megkérdezték ezek az álkörnyezetvédők Önöktől, hogy szeretnének-e két hektár erdővel kevesebbet a Farkas-erdőből csak azért, hogy Magyar Íjász Szövetség íjászpályákat és íjászközpontot létesítsen ott? Ugyanúgy nem kérdezték meg az embereket erről, ahogyan arról sem, hogy a Bőrfestő óvoda melletti ligetet egy evangélikus templom építése miatt irtják ki. Az emberek véleménye, aláírásgyűjtése mit sem számított.

Vagy megkérdezték Önöket arról, hogy akarnak-e 7 és fél milliárd forintból egy hétköznaponként sokszor üresen kongó, műszaki hibáktól hemzsegő üveg-betonszörnyet építeni piacként? Vagy esetleg máshol jobb helyen lett volna a pénz? Az erre felvett 2.5 milliárd bankkölcsön se semmi, nekünk, újpestieknek kell visszafizetnünk, nem Wintermantelnek. Arról már ne is beszéljünk, hogy a 7 és fél milliárd forintért épült üveg- és betonpiacra majd egy évig nem tették fel a madárriasztó fóliákat, így az újpestiek napi szinten láthatták az üvegnek ütközött, elpusztult madarakat, legutóbb éppen egy fülemülét. Csak akkor tették fel végre a fóliát, amikor a madárpusztulás nyilvánosságra került.  A Nádor utca felújításán sokan megbotránkoztak, hiszen sikerült egy szakaszát úgy felújítani, hogy minden fát kiirtottak, és egy szál sem lett ültetve a helyükre, hanem leöntötték az egészet aszfalttal. Ez mennyire zöld dolog? Most, hogy a lakosok százai tiltkoztak, és ellenzéki politikusok is jelezték felháborodásukat, két nap alatt mégis képesek voltak oda fákat ültetni, ahová előzőleg szabványokra hivatkozva nem akartak. Most is csak azért ültetnek, mert sokaknak feltűnt a mértéktelen fairtás.

Kedves Olvasók! Ma Újpesten a beépítéspárti, fideszes Wintermantel és a Déri Tibor vezette zöldpárti, egyesült ellenzéki összefogás áll szemben egymással. Ezért aztán egyszerű a döntés. Ha olyan, 21. századi városvezetést szeretnénk, akinek valóban fontos az Önök véleménye, és valóban kiáll a környezetvédelem, a zöld gondolat mellett, akkor az ellenzék a jó választás. Ne higgyünk a fideszesek átváltozásának, ők nem változnak. Orbán, Rogán, Mészáros Lőrincz és Wintermantel nem változik, egyforma, privát biznisz és beépítéspárti fideszesek ők! Itt az ideje hogy Újpestet felszabadítsuk alóluk. Október 13-án, ott a helyünk!

A publicisztika az Újpesti Hírmondó 3. számában jelent meg 2019. szeptember 9-én.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük