Most Budapesten tűnt fel a lejárató kérdésekkel támadó közvélemény-kutató

Budapest politika

Karácsony Gergelyről, az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről tesz fel kérdéseket egy közvélemény-kutató cég telefonon – írta a Magyar Hang szerdán. A kérdezők többek között arról érdeklődnek, hogy befolyásolja-e a választót, hogy Zugló polgármestere menekülteknek adna lakást, vagy hogy Gyurcsány Ferencet akarja csak hatalomra segíteni.

A Párbeszéd politikusa az RTL Klub Híradójának elmondta, mindezt hazugságnak tartja, szerinte mindössze a Fidesz lejárató kampányáról van szó. „Nekik az a céljuk, hogy nyilván sok ezer állampolgárt megpróbáljanak félrevezetni” – mondta az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

A csatorna emlékeztetett, hasonló hívásokat kapnak országszerte az emberek, Gödöllőn például Gémesi Györgyöt, a város független polgármesterét is felhívták, hogy szavazna-e magára, ha kiderülne, hogy hűtlen kezelésbe keveredett.

Az RTL Klub megkereste a kutatást végző céget, hogy megtudja, kinek a megbízásából dolgoznak, de nem árulták el. Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke nemmel válaszolt a csatornának arra a kérdésre, hogy ők rendelték-e meg a szolgáltatást, a kormány pedig azt közölte, nem áll szerződésben ilyen nevű kutató cégekkel.

A Magyar Hang azt írta, Amygdala a cég neve. Pécsett Péterffy Attila feljelentést is tett rágalmazás miatt, mert szintén kutatásnak álcázott lejárató kérdésekkel támadták. A Szabad Pécs akkor úgy értesült, szintén az Amygdala nevezetű cég nevében telefonáltak.

Forrás: HVG; kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük