Tarlós szerint gyakorlatilag minden faültetésre alkalmas hely elfogyott a fővárosban

Budapest környezet

Minden szabad, faültetésre alkalmas hely elfogyott a fővárosban – jelentette ki Tarlós István főpolgármester az Óbudai Egyetem közlekedési konferenciáján elmondott beszédében.

Szerinte az előző városvezetés idején mindössze évi néhány száz fát ültettek Budapesten, de 2010 után kétezerre nőtt ez a szám, az utóbbi három évben pedig összesen 9900 fát telepítettek. Tarlós István a klímavédelemmel kapcsolatban azt mondta, a hatások nagyon nehezen jelezhetők előre. – Divatos dolog felfújni a problémát. Mondjuk azt, hogy ez létező és komoly probléma, ám illik odafigyelni, hogy felesleges pánikot ne okozzunk vele – egyensúlyozott Tarlós István a kormánypárt korábbi, klímaváltozást lényegében letagadó, valamint az újabb, immáron elfogadó álláspontja között.

Korábban a Népszava számolt be arról, hogy a Fidesz megmondóemberei az elmúlt években minden csatornán azt hangsúlyozták, hogy a klímaváltozás témája lényegében a migráció problémájának az elfedését és a „baloldal érdekeit szolgálja.Kövér László házelnök egy lakossági fórumon például úgy fogalmazott, hogy csak a média agymosásának tudható be, hogy nyugaton fontosabb a klímaváltozás kérdése a migrációnál. Nemrégiben viszont Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára úgy fogalmazott a Figyelőnek, hogy a klímaváltozás tény, és közéleti témává vált, ugyanakkor arra jutott, hogy a klímaváltozás ügyén keresztül a baloldal „a társadalom mesterséges átalakításán, és a nemzetállamok lebontásán ügyködik.

A Napi.hu értesülései szerint a Fideszen belül felismerték, hogy támadási felületet jelent a környezetvédelem elutasítása. A jelek szerint ez megjelent a főpolgármesteri kampányban is: a korábban szinte kizárólag fejlesztéspolitikai ígéretekkel kampányoló Tarlós István zöld ígéreteket kezdett hangoztatni, így a kormánypárti TV2 műsorában hétfőn reggel már úgy fogalmazott, azért szeretne újrázni a főpolgármesteri székben, hogy környezetvédelemmel, az ahhoz kapcsolatos kérdésekkel, valamint a hajléktalan ügy rendezésének felgyorsításával tudjon foglalkozni

Nem csak fővárosi szinten, helyi szinten is előkerült a környezetvédelem ügye. Wintermantel Zsolt is hetek óta játssza a nagy zöld aktivistát, de arra nem tud magyarázatot adni, miért támogat olyan beruházásokat, mely csökkentené az Újpest tüdejeként funkcionáló Farkas-erdőt, vagy éppen miért engedélyezett további beépítéseket mostani zöldfelületként funkcionáló területeken.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük