Büntetőfeljelentést tesz a Momentum a PestiSracok.hu ellen

közélet

Közösség elleni uszítás miatt büntetőfeljelentést tesz a Pesti Srácok nevű propagandatermék ellen a Momentum Mozgalom. Ezt Nemes Balázs, a párt szóvivője jelentette be közösségi oldalán.

Mint írja: a Momentum Mozgalom a PestiSracok.hu-n megjelent tegnapi, “Tényleg nem szabad hazaárulóknak nevezni ezeket, hiszen nem azok” című cikke miatt közösség elleni uszítás bűntettének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A PestiSrácok.hu portálon megjelent, bárki számára elérhető cikke a megszokott, az ellenzéket gyalázó kijelentések mellett szintet is lép, amikor az alábbiakat írja: “A DK, a Momentum és az MSZP azért sem részei a magyar ellenzéknek, mert ők nem ellenzék, hanem ellenség – nemcsak a magyar kormányé, hanem a magyar nemzeté, mindannyiunké. (…) Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez.A PestiSrácok.hu cikke tehát gyűlöletre uszít.

A PestiSrácok.hu cikke megvalósította a közösség elleni uszítás tényállását, amikor minden momentumost, MSZP-st és DK-st ellenségnek nyilvánít, és arra hív fel, hogy velük szemben minden eszköz megengedett. Ez a hangnem elfogadhatatlan, megengedhetetlen, hogy nagy nyilvánosság előtt bárki így fenyegesse az ellenzéki pártokat és szavazóikat.

Nemes Balázs hozzátette: a PestiSracok.hu cikke és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető reakciója is megmutatja, hogyan reagál a Fidesz, ha elkezd félni hatalma bármilyen szintű elvesztésétől. Az agresszív reakció nem sok jót jósol a jövőre nézve: „félő, hogy ahogy PestiSrácok cikke is fogalmazott, bármilyen eszközt meg fognak engedni maguknak hatalmuk megtartása érdekében.

A Fidesz ráadásul rendkívül kétszínű ebben a kérdésben is: 2009-ben a Fidesz Európai Parlamenti képviselőcsoportja nem támogatta, hogy Andor Lászlóból EU-biztos legyen, erről máig olvasható Szájer József indoklása a Fidesz honlapján – olvasható a bejegyzésben.

Kép: Facebook / Nemes Balázs – Momentum

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük