Újpesten is aláírták a választási együttműködési megállapodást

politika Újpest

Tegnap 15:30 órakor jelentették be újpesti ellenzéki pártok, hogy aláírták azt a megállapodást, mely a következő öt és fél év működési keretét foglalja magában. A bejelentésen valamennyi párt képviseltette magát, és útjára eresztették kampányukat.

Nincs nyári szünet” – jelentette ki Déri Tibor polgármesterjelölt lapunk megkeresésére, aki elmondta, hogy másfél éve tart már a pártok együttgondolkodása, -működése. Ennek eredménye, hogy a megállapodásukat most írásos formába öntötték. Kiemelte, hogy itt nem harcok voltak, a megbeszélések konstruktív és kellemes hangulatban zajlottak, mert ugyan vannak a pártok között nézetbeli különbséget, azonban egy a cél, a lokálpatrióta tudat valamint a városért tenni akarás erősebb mindennél. Déri elmondta, hogy büszke arra a politikai teljesítményre, hogy neki sikerült összehozni a pártokat, beszélgetéseket kezdeményezni, és végül a megállapodást tető alá hozni. „Ez kell mindenhol, mert a rendszer lebontása az alapoknál kezdődik. Itt Újpesten ez az alap a Wintermantel Zsolt vezette fideszes városvezetés, melyet ideje elzavarni, és igen, mindenkivel meg kell ismertetni, hogy a lila álarc mögött milyen ember lakozik.

Varju László, Újpest országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy változásra van szükség, ehhez viszont Déri Tiborra van szükség. Ő a 21. század embere, tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy Újpest is a 21. századba léphessen. A DK alelnöke kiemelte, hogy „mi együtt vagyunk az a csapat, amelyik leváltja a fideszes önkormányzatot; leváltják azokat, akik elherdálják Budapest vagyonát; és leváltják azokat, akik a lakosok megkérdezése nélkül hoznak komoly döntéseket.

Dr. Trippon Norbert, az MSZP IV. kerületi vezetője hangsúlyozta, hogy ez a megállapodás nem csupán pár A4-es lap és egy benne foglalt szerződés, hanem Wintermantel Zsolt rémálma, egyértelmű, hogy ez a helyi fidesz számára a bukás forgatókönyve. Trippon arra kérte az újpestieket, csatlakozzanak programunkhoz, támogassák Déri Tibort.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvivője, újpesti politikusa kiemelte, hogy „nem önmagában a pozíciók érdekelnek minket, nem a pozíciók miatt szeretnénk bejutni az önkormányzatba, hanem van egy kidolgozott programunk, amit szeretnénk képviselni, szeretnénk megvalósítani Újpesten.Szerinte Újpest sokkal többre képes a szociális gondoskodás, a szociálpolitika terén, mint amit a fideszes városvezetés alatt mutatnak. Hozzátette, LMP-sként szívügye a zöldügyek, így kiemelt fontosságú számára az erdejeink, a Farkaserdő megóvása, a parkosítás.

Altfatter Adalbert, a Párbeszéd nevében szólt, aki elmondta, hogy visszaadjuk az újpestieknek a Dunát, amihez jelenleg nem lehet hozzáférni. Emberléptékű, zöld város megteremtését tűzte zászlajára.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük