A miniszterelnök veje beperli Karácsonyt a Tiborcz-adó miatt

Budapest politika

Személyiségi jogi pert kezdeményez Orbán Viktor veje Karácsony Gergely ellen – értesült magától Tiborcz Istvántól az Index. A zuglói polgármester korábban azt mondta, hogy a főpolgármester-jelölti programja részeként olyan adót vezetne be, amelyet az 500 millió forintnál drágább budapesti ingatlanok után kellene fizetni. Az új adót Tiborcz-adónak nevezte el.

Tiborcz azt mondta az Indexnek, hogy különösebben nem érdekli a javaslat, viszont mivel a Kúria korábban kimondta, hogy ő nem minősül közszereplőnek, ezért szerinte nem kell tűrnie azt, hogy adót neveznek el róla, ezért személyiségi jogi pert indít.

Hozzátette: „ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra.

Karácsony erre azt válaszolta, hogy „Tiborcz István zokon vette, hogy rálépünk a saját lábára. Ehhez neki joga van. A budapestieknek pedig joguk van nem csak zokon venni, de véget is vetni annak, hogy közpénzből, saját teljesítmény nélkül gazdagodó fideszes pojácák az arcukba tolják a vagyonukat.

Forrás: 24.hu, kép: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük