Wintermantelék első fokon elbukták a pert az MSZP-vel szemben

Újpest

Korábban számoltunk be róla, hogy hogyan próbálja a fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt és jegyzője, dr. Tahon Róbert csuklóztatni az ellenzéki pártokat. Először birtokvédelmi eljárást indíttattak a Momentum Mozgalommal, a Demokratikus Koalícióval és az MSZP-vel szemben, majd a jegyző helyezett akár 2 millió forintos büntetést kilátásba, ha közterületen előzetesen a jegyzőnek küldött bejelentés nélkül próbálnak politikai tevékenységet (pultozás) folytatni. Az előbbi eljárást már az elején elbukták; az utóbbi, figyelmeztetéses eljárásban azonban az érintett ellenzéki pártok a Jobbikkal kiegészítve fellebbeztek a jegyzői határozat ellen, melyet a fideszes többségű képviselő-testület hatályban tartott. Ezt a hatályban tartó határozatot támadta meg az MSZP a Bíróságon, és ebben született most ítélet.

A Bíróság első fokon az MSZP-nek adott igazat, hatályon kívül helyezte a képviselő-testület fideszes többsége által elfogadott határozatot, ráadásul úgy tudjuk, hogy a hatályon kívül helyezés kiterjed az eredeti, Wintermantel Zsolt jegyzője, dr. Tahon Róbert által kiadott elsőfokú határozatra is.

dr. Tahon Róbert, Újpest jegyzője
Forrás: fightermagazin

Az újpesti ellenzék továbbra is fenntartja azt, hogy elfogadhatatlan és botrányos, amit a fideszes Wintermantel Zsolték műveltek ebben az ügyben. Az „újpesti Polt Péter„-nek becézett dr. Tahon Róbert jegyzőnek pedig egyértelműen megkérdőjelezhető vagy szakmai hozzáértése vagy szakmai függetlensége. Ezt mindenki döntse el saját maga.

Címke:

2 thoughts on “Wintermantelék első fokon elbukták a pert az MSZP-vel szemben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük