Ingyenes tömegközlekedés 18 éves korig, légkondicionált 3-as metró – kiállt ígéreteivel Kálmán Olga

Budapest politika

Tisztaság, egészséges és tiszta levegő, kiskorúaknak ingyenes közösségi közlekedés – előállt egy csokor ígérettel Kálmán Olga, a DK főpolgármester-jelöltje. Havonta 10 fővárosi BKK-buszt elektromosra cserélne le.

Fel fogjuk mosni a fővárosi alulájárókat naponta, az utcákat hetente, havonta 10 hagyományos motorú BKV-buszt le kell cserélni elektromosra, hangzott el Kálmán Olga programbemutatóján, amit a tévés-politikus a saját oldalán közvetített élőben. Az egészségügy és a köztisztaság után a közlekedés a legfontosabb gondja az embereknek, ezért 18 éves korig ingyenessé tenné a közösségi közlekedést.

Hogy honnan lesz erre pénz? A kukaholdingnak vissza kell adnia a 2 milliárd forintot, amit elvont, a közlekedési kedvezmény költsége pedig 6 milliárd forint lesz, ezt le kell tárgyalni a kormánnyal. A kerületi parkolást készpénzmentessé kell tenni, csak telefonnal lehessen parkolójegyet venni – 12 millió mobilelőfizető országa vagyunk mondja, ez megoldható (bár ezek nem mind okostelefonok – a szerk). Egy év alatt meg kell oldani a 3-as metró légkondicionálását, ez megoldható kérdés, zárta az ígéretcsokrot Kálmán Olga.

Forrás: HVG; kép: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük