Zűr az űrben a Mi Hazánk háza táján: sorra lépnek ki az alapítók a pártból

politika

Egymás után három poszt is megjelent a Facebookon a Mi Hazánk Mozgalom tagjaitól, amely arról szól: csalódtak az egy éve alakult pártban, így inkább elhagyják, sőt, a politizálással is felhagynak.

Előbb Orbán Imre, a párt pápai szervezetének a vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője fakadt ki, így: “Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat“. Egy pozitívumot emelt ki: nem kellett megélnie a Jobbikban, hogy a párt “összeállt a bukott baloldallal”.

Nem sokkal később jelent meg Ferenczi Gábornak, az egyik alapítónak a posztja, amelyben a pártvezetést okolja a szakításért. Szerinte a mozgalom “olyan súlyosan eltért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom“. Hasonló indokot sorolt fel reggel ugyancsak a Facebookon Bartha Barna, a ceglédi pártszervezet – most már csak volt – vezetője is.

A Mi Hazánk Mozgalom a 2018-as választás után alakult a Jobbik néppártosodását ellenző radikális politikusokkal, Toroczkai László vezetésével, Novák Előd és Dúró Dóra részvételével. A párt a májusi EP-választáson 3,29 százalékot ért el.

Forrás: HVG, kép: vasarhely24

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük