Figyelem! Hétfőtől indul a nyári menetrend a tömegközlekedésben

Közlekedés

A BKK figyelmeztet mindenkit, hogy június 17-én hétfőtől, vagyis az iskolai nyári szünet kezdetétől a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak. A nyári iskolaszüneti menetrend augusztus végéig lesz érvényben.

Továbbá szombattól életbe lép néhány változás, ami az utazóközönség kényelmét szolgálja az 1-es villamos, továbbá a 32-es, a 219-es és a 23E busz közlekedésében, valamint a budai Vár elérhetőségében.

  • A turisztikai szempontból kiemeltnek számító nyári időszakban a budai Várat is többen látogatják, ezért június 15. és szeptember 1. között hétvégenként a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz mellett egy új, 16B jelzésű járat biztosít a belvárosból kényelmesebb eljutási lehetőséget a Várba. A jelenleginél nagyobb befogadóképességű autóbuszokkal a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között utazhatnak szombaton és vasárnap. A 16B járat a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között a 16-os busszal megegyező útvonalon halad és azzal azonos megállókat érint. A 16B járatról a Dísz téren a 16-os, a 16A és a 116-os autóbuszra a Vár belső részei, valamint a Széll Kálmán tér felé, a Deák Ferenc tér felé pedig a 16A és a 116-os autóbuszról a 16-os és a 16B járatra új jegy érvényesítése nélkül lehet átszállni.
  • Az 1-es villamos vonalán a nyári időszakban jelentősen bővül az alacsonypadlós, légkondicionált szerelvények száma, amelyre a nagykörúti villamospótlás miatt felszabaduló Combino villamosok átcsoportosításával nyílik lehetőség.
  • A 32-es autóbusz a Szőnyi út térségének jobb kiszolgálása érdekében az Árpád híd felé az Ógyalla köz–Szőnyi út módosított útvonalon közlekedik, és megáll a 25-ös autóbusz Szőnyi út és Teleki Blanka utca megállóhelyén is.
  • A 23E autóbusz hétvégén is közlekedik, hogy a Pesterzsébeti lakótelepen élők igényeit kiszolgálják.
  • A 219-es Telebusznak Aranyhegy és Ürömhegy térségében bővül és egyszerűsödik az útvonala, és Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik a minibusz szolgáltatás. Új megállóhelyeket tesznek az Iglice utca és Jutas utca csomópontjában, a Kőpor köz és a Jutas utca kereszteződésénél, illetve az Ürömhegyi úti fordulónál. A Csikóvár utca, a Lepence utca és a Kőpor köz megállókat a továbbiakban nem érinti. A járat munkanapokon a reggeli és délutáni időszakban, a rendszeresen jelentkező nagyobb mértékű utazási igények alapján igénybejelentés nélkül közlekedik.

Az utazás megtervezéséhez a BKK elsősorban a honlapján, illetve mobilapplikációként is elérhető FUTÁR alkalmazást ajánlja.

Forrás: Index; kép: BKV

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük