Újpestre szállítják a Hableányt

Közlekedés Újpest

Újpestre szállítják Csepelről a kedden kiemelt Hableányt. A május 29-én történt, 28 ember életét követelő balesetben elsüllyedt hajót a rendőrség, az ügyészség és a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai 26 órán át vizsgálták a csepeli kikötőben. 

Lefoglalták a hajó kommunikációs és adatrögzítő eszközeit, és felvételeket készítettek a hajótestről – írta a Police.hu. A roncsból a helyszínen lévő 20 fős katasztrófavédelmi egység összesen 5 köbméter gázolajos vizet, 2 köbméter tiszta gázolajat, valamint 7 köbméter gázolajjal szennyezett homokot, iszapot és egyéb veszélyes anyagot távolított el.

Az nem derült ki, hogy az átszállítást mi indokolja, de a beszámoló szerint Újpesten is rendőrségi ellenőrzés alatt marad a Hableány.

Újabb holttestet a rendőrök nem találtak a hajóroncsban, amelynek kiemelésekor négy áldozat került elő. A kutatásban résztvevők továbbra is megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a keresést. Még három holttest után folynak a kutatások, miután szerdán egy holttest Madocsa környékén előkerült .

Forrás és kép: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük