Már az uszályon rögzítik a Hableányt, Csepelre viszik

Budapest Közlekedés

Véget ért a Hableány hajó kiemelése, a Clark Ádám daruval sikerült az uszály fölé emelni, jelenleg rögzítik a hajót. A mentőcsapatok reggel fél hatkor kezdték meg a kiemelést, hamar sikerült a roncs egy részét a víz fölé emelni, utána viszont a könnyebb kiemelés érdekében órákig szivattyúzták ki a vizet a hajó testéből. Délelőtt fél 11-ig négy holttestet emeltek ki a hajótestből, köztük egy kislányt és az édesanyját, illetve valószínűleg a hajó kapitányát. További négy holttestet még keresnek a mentőcsapatok. A mentés során több búvár is holttestek után kutatott a hajótestben, de a vastag iszapréteg annyira akadályozta a búvárok munkáját, hogy a szakemberek végül úgy döntöttek, majd az elszállítás után vizsgálják át a roncsot.

A kiemelt hajót a csepeli kikötőbe szállítják most, ahol átnézik a hajóban lévő iszapos réteget, és megkezdik a helyszíni szemlét és a roncs vizsgálatát.

9 óra után Pintér Sándor belügyminiszter is megérkezett a helyszínre, majd nem sokkal később távozott. Mentés közben a mentőcsapat egyik tagja a vízbe esett, de a TEK és a tűzoltók gyorsan kimentették.

Forrás: 24.hu; kép: MTI

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük