Varga Mihály a forintárfolyamról: Itthon is lehet nyaralni

gazdaság

A pénzügyminiszter hamarabb szeretne eurót, mint Matolcsy György, szerinte 2022-re teljesítjük a bevezetés feltételeit. Addig is lehet Magyarországon nyaralni, ha valaki szerint túl magas a 325-ös átváltási ár.

A mostani kormányzati ciklus végére Magyarország teljesíteni fogja a maastrichti kritériumokat, amelyek az euróbevezetéshez szükségesek – ígérte Varga Mihály. A pénzügyminiszter a Figyelőnek adott interjújában azt azért nem mondta, hogy tényleg be is akarná vezetni az eurót, de amikor megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy Matolcsy György szerint évtizedek múlva jöhet el ez a pillanat, azt válaszolta: „ennél talán valamivel optimistább vagyok”.

Varga úgy számol, hogy 500 milliárd forint hatása lehet a nemrég bejelentett akciótervének. Szerinte a cél az, hogy ha a német gazdaság lelassul, azt ne érezzük meg.

Arra a kérdésre pedig, hogy a 325 forintos euróárfolyam mellett mit tanácsol, mikor vegyenek eurót a nyaralni induló magyarok, azt mondta: „Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.

Forrás: HVG; kép: világgazdasag.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük