Agresszív kutya az Ügető utcában

állat

Több bejelentést is kaptunk olvasóinktól az Ügető utcában rendszeresen póráz nélkül sétáltatott agresszív amerikai staffordshire terrier keverékkel kapcsolatban. A kutya kedd este egy biciklisre, majd egy arra sétáló nőre támadt, aki csak az autójába bezárkózva tudott biztonságba kerülni a feldühödött állat elől. A környékbeliek elmondása szerint a kutyát egy idősebb nő és egy férfi felváltva sétáltatja póráz nélkül, a kutyát néha csak kiengedik az utcára, mindenféle felügyeletet mellőzve. Hiába szólnak az állat gazdáinak, nem sikerült elérni, hogy felelős állattartóként viselkedjenek.

A lakótelep Facebook-csoportjában és a helyieket megkérdezve kiderült, hogy ez az állapot már régóta fennáll, állításuk szerint többször szóltak a rendőrségnek, valamint a körzet önkormányzati képviselőjének is (aki egyben az Állatmentő Liga elnöke), de érdemi előrelépés nem történt. Aggodalomra ad okot, hogy a környékbeliek szerint a kutyát rendszeresen sétáltató személyek sokszor nem tűnnek beszámíthatónak, a kutya a többi állattal és az emberekkel szemben is kiszámíthatatlanul viselkedik

Azt szeretnénk leszögezni, hogy a kutya mentalitása nem függ a fajtától, minden csak nevelés kérdése, jelen esetben is az „olyan a kutya, mint a gazdája” mondás érvényesül.

A képen látható kutya csak illusztráció, de az említett állat nagyon hasonlít rá. Ha hasonló kutyát látnak a környéken póráz nélkül, értesítsék a rendőrséget és tartsanak tőle kellő távolságot!

Címke:

1 thought on “Agresszív kutya az Ügető utcában

  1. Engem április elején találkoztam a kutyával és a gazdájával az Ügető utca 30. előtt, aznap én voltam a harmadik, akit megtámadott a kutya. Mint kiderült, azóta már több embernek és kutyának volt velük kellemetlen találkozása. Én akkor szinte sokkos állapotban távoztam a helyszínről és azóta nem is merek arra menni. Két villamosmegállónyira lakom a munkahelyemtől, az a 10 perc séta jól is esne, de kénytelen voltam bérletet venni és inkább elkerülöm a helyet. Nagyon jó lenne, ha történne már intézkedés az ügyben, mert rengeteg ember jár ott, tekintve, hogy a Járműtelep utcai villamosmegállóval egy magasságban van. Távolságot tartani a kutyától nem kivitelezhető, főleg ha váratlanul rohan oda (hozzám kb. 30-40 méterről rohant oda) és az sem valószínű, hogy egy ilyen támadáskor van ideje, vagy lehetősége a megtámadottnak rendőrséget hívni, akik mellesleg csak akkor jogosultak intézkedni, ha már megtörtént a tragédia. Nem kellene megvárni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük