Déri Tibor: „Nem engedjük tovább Újpesten a zöldfelületek kárára történő beépítéseket!”

környezet Újpest

Múlt héten számoltunk be róla, hogy Káposztásmegyeren a Farkaserdőből két hektár erdőben szeretnének fairtást a fideszes Wintermantelék, hogy ott két íjászpálya is létesüljön az íjászcsarnok mellett. Ezt sikerült megakadályozni, és a városvezetés, valamint a főváros is meghátrált a kérdésben. Átmenetileg. A kedélyek továbbra sem csillapodnak, a lakók felháborodtak az újabb zöldterület-beépítések hallatán. Erős a gyanú, hogy Wintermantelék nem tettek le a tervről.

Szintén korábban számoltunk be róla, hogy a káposztásmegyeri építési szabályzat elfogadása révén a fideszes városvezetésnek lehetősége nyílik arra, hogy több most is zöldfelületként funkcionáló területet is beépíttessen Újpest északi városrészében. Az ellenzék által sokat kritizált szabályozási tervbe beleírták az íjászpályákat is. Ez a folyamat azonban nem most kezdődött, emlékezzünk vissza az evangélikus templom körüli történetre, vagy éppen a pár héttel ezelőtt bemutatott ötven lakásos társasházépítésre a Megyeri – Homoktövis körforgalomnál.

Megkérdeztük Déri Tibort, a hat párt által támogatott közös polgármesterjelöltet, hogy mit szól a káposztásmegyeri intenzív beépítésekhez. Kérdésünkre elmondta és világossá tette, hogy „a választásokat követően haladéktalanul kezdeményezni fogjuk a kerületi építési szabályzatok felülvizsgálatát, és nem engedjük tovább sem Káposztásmegyeren, sem a kerület belső területein a zöldfelületek kárára történő beépítéseket, sőt, éppen ellenkezőleg. A zöldfelületeinket karban kell tartanunk, területüket növelni kell, véget kell vetni annak a gyakorlatnak, amit a mostani fideszes városvezetés csinál.

Hozzátette, hogy Káposztásmegyeren az íjászpályák létesítése kapcsán pedig egyértelmű, hogy amíg az önkormányzat és a Magyar Íjász Szövetség közötti szerződés hatályban van, egyáltalán nem tettek le a fairtásokról, és ha tehetik, folytatni fogják az íjászcentrum-beruházást, akár az erdő, a zöldfelületek terhére is! „Mindezt közösen, az ott élőkkel meg kell akadályoznunk! Éppen ezért van szükség változásra ősszel!

Címke:

1 thought on “Déri Tibor: „Nem engedjük tovább Újpesten a zöldfelületek kárára történő beépítéseket!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük