Súlyos hajóbaleset Budapesten, heten meghaltak, 21 embert keresnek

Budapest Közlekedés

Az eddigi információk szerint hét ember meghalt és hét ember kórházba került, miután egy hajó balesetet szenvedett a Dunán a parlament magasságában, közölte szerda késő este Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. A Hableány elnevezésű turistahajó egy nagyméretű luxushajóval ütközött a szakadó esőben, amely maga alá gyűrte a kisebb hajót. A turistahajó gyorsan elsüllyedt. Roncsát a Margit híd pilléréhez közel, a Duna mélyén találták meg. A turistahajóval ütköző Viking Sigyn nevű szállodahajóra kiszálltak a rendőrök helyszínelni.

Az Időkép egyik kamerája a Victoria Hotel tetején rögzítette az eseményeket, a felvételen az látszik, hogy a szállodahajó hátulról belefut a Hableányba.

21 embert csütörtök hajnalban is kerestek, mivel a rendőrség az M1 szerint már az M0-s híd magasságában is talált holttestet, a Duna teljes szakaszára kiterjesztették a keresést. A mentés nagy erőkkel zajlik, a nagy sodrású, magas vízállású Dunán, amelyet az eső, és a 10-15 fokos víz nehezít.

A mentőszolgálat szóvivője csütörtök reggel azt mondta, a sérülteket stabil állapotban szállították kórházba, a mentőszolgálat szóvivője szerint lehetett velük kommunikálni. Három kórházba szállították a baleset sérültjeit.

Tóth Mihály, a Panoráma Deck Kft. szóvivője lapunknak korábban azt mondta, hogy szerda este 22 óra előtt a Hableány elnevezésű sétahajó eddig ismeretlen okok miatt felborult és nagyon gyorsan elsüllyedt a Duna budapesti szakaszán az Országház magasságában. Az első információk szerint városnéző hajójárat fedélzetén a legénységgel együtt összesen 34-en utaztak, főleg dél-koreai turisták, az összes utas a vízbe került. A dél-koreai nagykövetség munkatársai, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is a helyszínre mentek.

Forrás és kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük