Teljes ellenzéki együttműködés a XVI. kerületben is!

Budapest politika

Újpest után a XVI. kerületben is teljes együttműködés alakult ki a helyi fideszes városvezetéssel szemben – ezt ma sajtóközleményben jelentették be az együttműködő pártok helyi vezetői.

Mint írják: a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd XVI. kerületi szervezetei egyetértenek abban, hogy a Fidesz Kertvárosban is tapasztalható túlhatalmát csak abban az esetben van esély megtörni, ha az őszi önkormányzati választásokon az ellenzék összes pártja együttműködik. Ennek érdekében a kerületi pártszervezetek közötti párbeszéd és egyeztetés eredményeként megállapodtak abban, hogy egy közös szervezetet hoznak létre, mely teret kínál a későbbi szoros együttműködésre és alapját képezi az őszi választásokon való indulás feltételeinek megteremtéséhez, valamint egy közösségi fórumot teremt arra, hogy párbeszéd útján a lakosság véleményét becsatornázzák az együttműködésbe. Továbbá az egyesület bejegyzése iránti kérelem erősíti azt a szándékot, hogy az őszi önkormányzati választásokon minden egyéni körzetben egy kihívója legyen a fideszes jelölteknek.

A sajtóközleményt Csizmazia Ferenc (Magyar Szocialista Párt), Kóczán Károly (Momentum), Mizsei László (Lehet Más a Politika), Nemes Gábor (Demokratikus Koalíció), Tokody Marcell (Jobbik), Váczi Imre (Párbeszéd) szignózta.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük