Népszavazással buktatnák meg a Fidesznek legfontosabb témákat

politika

A választások előtt a Nemzeti Választási Bizottság kiegészült azon ellenzéki pártok delegáltjaival, amelyek listát tudtak állítani az európai parlamenti választásra, így a fideszes-kormánypárti többség kisebbségbe került. Ezt a nem kormánypárti előnyt használná ki a Momentum, amely EP-választáson kívüli témában, összesen négy kérdésben indítana népszavazást. A népszavazási kérdéseket az OVB-nek kell hitelesítenie, most erre Fekete-Győr András szerint meg is van az esély.

A Momentum elnöke a stadionokkal, Polt Péter legfőbb ügyész mandátumával, a kormány által közpénzből felpumpált propagandakiadványokkal kapcsolatban, valamint az ügynöklisták nyilvánosságával kapcsolatban adott be kérdéseket a bizottságnak.

Fekete-Győr a Facebookon a következőképpen foglalta össze a négy kérdést:

  •  STADION STOP – legyen tilos magyar adófizetői pénzből 3ezer férőhelyesnél nagyobb sportlétesítményt építeni!
  • PROPAGANDA KIVÉREZTETÉSE – semmilyen média ne kaphasson az előző üzleti évi árbevétele 20%-át meghaladó mértékű kormányzati kommunikációs megrendelést!
  • POLT PÉTER ELMOZDÍTÁSA – ne maradhasson Polt Péter a 9 éves mandátumának lejárta után automatikusan legfőbb ügyész!
  • ÜGYNÖKAKTÁK – legyenek nyilvánosak az ügynökakták!

A Momentum reméli, hogy „mivel a választások alatt az NVB több delegálttal kiegészülve működik, teljes kapacitással vizsgálja meg a kérdéseket”.

Forrás: Index; kép: Mandiner

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük