Liberálisok: Karácsony Gergely és Puzsér Róbert sem jó főpolgármester-jelölt

Budapest politika

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint le kell váltani Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, azonban erre a feladatra sem Karácsony Gergely, sem Puzsér Róbert nem megfelelő jelölt – mondta az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szabadai Viktor megerősítette, a Liberálisok továbbra is Sermer Ádámot kívánják indítani főpolgármesternek az őszi önkormányzati választáson, mivel úgy látják, senki más nem képviseli megfelelően értékrendjüket. Hangsúlyozta, Tarlós Istvánt azért kell leváltani, mert “nem jó gazdája a városnak“, városvezetése alatt Budapestet “kifosztották, jogait megcsorbították“.

Forrás: 24.hu

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak minősítette a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert stílusát, hangnemétSzabadai Viktor szerint a választók előtt is nagyon átlátszó mandátumszerző szándékot takar, amennyiben értékrendjükben össze nem egyeztethető pártok kötnek szövetséget. A Liberálisok éppen ezért továbbra sem működik együtt a Jobbikkal semmilyen formában az önkormányzati választáson sem – jelentette ki. A politikus elmondta, az utóbbi időszakban Karácsony Gergelyről, az MSZP-Párbeszéd és a DK közös jelöltjéről is kiderült, hogy nem alkalmas a főpolgármesteri posztra. Szabadai Viktor példaként említette, hogy Karácsony Gergely tavaly megszavazta a referencia nélküli konzorciumot a patkányirtás elvégzésére, majd hibája elismerése helyett “ujjal mutogatott a felelősökre“.

A liberális politikus aláhúzta, Zuglóban kaotikus állapotok vannak parkolási ügyben, aminek megoldásában világnézeti különbségük van a baloldali jelölttel szemben. Szabadai Viktor szerint ugyanis a helyzetet nem az önkormányzati cégek nagyobb feladatvállalásával, hanem a nyíltsisakos, átlátható szabad piac erősítésével kellene megoldani.

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük