Szép kis pénzt kap az Újpest Bardi után

sport

A helyzet furcsa, de ettől még igaz: az NB I-ben szereplő együttes ugyanis a valenciai klub utolsó előtti fordulóban aratott sikerének köszönhetően 81,2 millió forintnyi eurót kap. Ez annak a következménye, hogy két éve okosan kötöttek a lila-fehérek szerződést, és az akkor eladott Enisz Bardi új klubja erőssége lett. Nem kis pénzt, 1,5 millió eurót (487 millió Ft) kaptak érte a lilák, de úgy állapodtak meg a felek, ha a Levante a következő két évben kivívja a bennmaradást, akkor esztendőnként 250 ezer eurós (81,2 millió forintot) bónuszban részesül még az Újpest: tavaly jött a pénz, és idén is számíthat rá. Bardi összesen 648 millió forintot hozott az Újpestnek – írta a Blikk.  

Az pedig külön csattanó, hogy a spanyol együttes élvonalbeli tagságának megőrzése úgy dőlt el, hogy a bajnokság utolsó előtti fordulójában a hét végén, a Girona elleni találkozón Bardi szerezte a sorsdöntő gólt a 86. percben. Klubja 2-1-re nyert, és az ősszel is a legjobbak között folytathatja.  

Bardi 2014-ben ingyen igazolt az Újpesthez a svéd negyedosztályban szereplő KSF Prespa Birliktől, ekkor 100 ezer euró (32,5 millió forint) körül mozgott az ára. Négy évvel később 1,5 millió euróért (487 millió Ft-ért) adták el a lilák, de értéke a mostani szezon végére már a 10 millió eurót (3,2 milliárd forintra) is eléri a Transfermarkt szerint.

Forrás: NB1.hu; kép: rangado.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük