DK: ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet!

egészség

A DK ügyvezető alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy a hétvégén összeomlott a budapesti sürgősségi ellátás, négy kórházból háromban nem tudták fogadni a súlyos sérülteket. Molnár Csaba összehasonlításként hangsúlyozta, hogy 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején, egy hivatalos, az egészségügy minőségét mérő rangsorban Magyarország még Spanyol-, Olasz- és Írországot is megelőzte. Mára már Albánia és Macedónia is Magyarország előtt van – hívta fel a figyelmet.

A politikus megismételte azt az uniós kampányjavaslatukat is, hogy létre kell hozni az úgynevezett európai egészségügyi minimumot, annak érdekében, hogy az EU állampolgárai egyforma ellátásban részesüljenek. Az EP-képviselő egy gyanújának is hangot adott a sajtótájékoztatón. “Egyre nehezebb szabadulni attól a gondolattól“, hogy az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet – fogalmazott. Egyre több ugyanis az olyan magánkórház és magánbiztosító, amelyek mögött “fideszes oligarchák tőkéje áll” – tette hozzá.

Fidesz: ha Gyurcsányékon múlna tényleg válság lenne az egészségügyben

A Fidesz a közleményben azt írta, “ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak“. Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt folyamatosan elvette a pénzt a kórházaktól, és az összeomlás szélére sodorta a betegellátást – közölték. Hozzátették, a Fidesz 2010 óta pótolja a Gyurcsány Ferenc és kormánya által elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és fejleszti a kórházakat.

(Csupán zárójelben és tájékoztatásul közöljük, hogy az Árpád Kórházat 2012-ben pont a Fidesz záratta be. Előtte 2010-ben a traumatológiáját és a mentőbeállót is felújították.)

Forrás: MTI; kép: hirado.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük