A szigetelés miatt kell hosszabb szakaszon pótlóbuszozni a 3-as metró helyett hétvégente

Közlekedés

2017 novemberében kezdődött és márciusban ért véget a 3-as metró északi, Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakaszának felújítása, majd áprilisban indult a déli, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakasz modernizálása. Az utasok április vége óta mégis Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között kényszerülnek pótlóbuszozásra minden hétvégén, míg hétköznap csak Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között.

A középső, Lehel tér–Nagyvárad tér közti szakaszon 2017 vége óta nem jár a metró hétvégente, és mivel a BKV még januárban azt írta a HVG kérdésére, hogy: “a 3-as metró teljes rekonstrukciója a tervek szerint 2022 végére ér véget, ez azt jelenti, hogy itt, éppen a legforgalmasabb szakaszon összesen öt éven át nem közlekedik a metró szombaton és vasárnap.

A szigetelés az ok

A BKK azt írta, hogy nagy időráfordítással járó szigetelési munkálatok folynak a középső szakaszon, amelyek kizárólag a forgalom szünetelése mellett végezhetők, és ezekre az éjszakai üzemszünetek nem biztosítanak elegendő időt.

A metróvonal középső szakaszának felújítására és akadálymentesítésére vonatkozó felméréseket és vizsgálatokat is hétvégén végzi a BKV, annak érdekében, hogy a hét közbeni utasforgalom minél kevesebb kellemetlenséggel járjon.

A társaság honlapjáról az is kiderül, az újpesti szakasz lezárásának idején a síneken hozták be az építéshez szükséges szállítmányokat is Kőbánya-Kispest felől, mivel ott van a metró felszíni kijárata. Ezért kellett minden éjszaka is 20:30-tól lezárni a metró teljes szakaszát.

Ezek az esti lezárások viszont legalább véget értek az északi szakasz átadása óta.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük