Igazi híradót csinált egy momentumos politikus a köztévén

politika

Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja arra használta ki a pártoknak az EP-kampányban adott ötperces bemutatkozási lehetőséget, hogy olyan híreket mondott be a köztévén, amik egyékbént nem hangzanak el, vette észre a 444.hu.

Az elnökségi tag beszédét úgy kezdte, hogy „mi a Momentumban szívünkön viseljük a hiteles, közérdekű tájékoztatást. Önökhöz azonban tisztelt nézőink és hallgatóink, nem minden fontos hír juthat el. Ezért most először itt, az m1 és a Kossuth Rádió élő műsorában megtesszük azt, ami az itt dolgozók számára nem megengedett, a hátra lévő négy és fél percben bemutatunk egy valódi híradót.

Hajnal szerint az elmúlt egy hétben a közmédiából többek között kimaradt az a hír, hogy

  • a hétvégén négyből három kórház, köztük a Honvédkórház lemondta a súlyosan, többszörösen sérült betegek ellátását,
  • Tiborcz István bekerült a leggazdagabb magyarok közé, 35 milliárdos vagyonával a 32. helyen debütált a Top100-as listán,
  • a magyar egyetemisták harmada külföldre költözne az Aktív Fiatalok 2019 felmérése szerint és körükben a Momentum a legnépszerűbb párt,
  • Szujó Zoltán, az F1 kommentátora távozik a közmédiától, miután súlyos technikai hiba volt a hétvégi közvetítésben. A közmédia szerint azonban Szujó volt a hibás – ennél a pontnál az m1 műsorvezetője megpróbált közbeavatkozni, de Hajnal leállította.

A momentumos politikus ezután beszélt még arról, hogy sem a Fidesz, sem pedig Orbán Viktor nem hajlandó kiállni vitára az EP-kampányban, hogy a TV2 Tények című műsorát három nap alatt kétszer büntették meg az elfogult hírszerkesztés miatt, illetve, hogy mi minden készült uniós forrásból az országban.

Forrás: Index; kép: Youtube

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük