Hamarosan megszűnnek a sávelhúzások az István úton

Közlekedés Újpest

Több olvasónk is jelezte, és személy szerint mi is tapasztaltuk már, hogy a buszpótlás végeztével az autósok szabadon értelmezik a sávelhúzásokat, és többször okoznak egymásnak balesetveszéles helyzeteket. Csodával határos módon eddig nem történt baleset, de ez csak a szerencsének közösnhető.

Ezért utánajártunk, hogy mikor várható a sávelhúzások megszüntetése, illetve egyáltalán miért vannak még ezek felfestve, ha már a buszpótlás március végén megszűnt.

Kérdéseinkre Pálffy Renáta, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs főmunkatársa válaszolt. Levelében azt írta, hogy „az István út Árpád út és Lőrinc utca közötti szakaszán az M3 metróvonal északi vonalszakaszának rekonstrukciója során az István úton kialakított buszforduló érdekében kerültek kialakításra. A buszfordulót biztonsági okok miatt – az átadott északi vonalszakasz esetleges meghibásodása miatt – nem került visszabontásra.

Pálffy hozzátette, „a BKK-val és a BKV-val lefolytatott egyeztetések alapján az északi vonalszakaszon a metróközlekedés megfelelő üzembiztonsággal működik, ezért az István úton kialakított visszafordító elbontható. A feleslegessé váló jelzőtáblákat és jeleket a M3 metrópótló autóbuszok útvonalának biztosítását végző alvállalkozó 2019. május hónapban megszünteti.

Arra a kérdésünkre, hogy az István út mikor kerül felújításra, nem tudott válaszolni, a BKK-hoz irányított bennünket.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük