Továbbra is várat magára a káposztásmegyeri csomópont rendezése

Közlekedés

Mint mindenki előtt ismeretes, a hétköznap délutáni csúcsforgalom idején több száz méteres sorok alakulnak ki az agglomeráció felé vezető irányban, melynek egyik kiváltó oka a vasúti átjáró alatt vezető lámpás alagút. Mivel az átjáró szélessége korlátozott, ezért a lámpás kereszteződés áteresztő képessége rendkívül csekély. A Káposztásmegyer 2 lakótelepen élők állandóan szembesülhetnek ezzel a problémával, mely kifejezetten károsan hat az egészségükre a forgalmi dugó következtében megnövekedő légszennyezés miatt. 

Eddig az Újpesti Önkormányzat arra hivatkozott, hogy folyamatosak az egyeztetések szomszédos városvezetéssel, ezt a 2018. december 13-án tartott közmeghallgatáson Rádi Attila alpolgármester is megerősítette lakossági kérdésre:

“Sokszor forgalmi dugó alakul ki a Dunakeszi felé vezető vasúti átjárónál, de a bevásárlóközpont felé és visszavezető úton is. Hogy tervezik ezt megoldani? A rövidtávú megoldás, hogy a háromoldalú tárgyalásoknak megfelelően a csomópont átépítésre kerül. Az átjáró bővítése MÁV területen van, de az Önkormányzat az összes tárgyaláson, ami ezzel kapcsolatos volt részt vett, ezzel is igyekeznek a megoldást segíteni.

A decemberi állításokkal szemben Benkő Tamás Dunakeszi fideszes önkormányzati képviselője a saját 4 oldalas újságjában az alábbiakról tájékoztatta a helyieket:

„Dunakeszi vállalta, hogy Újpest területén megépíti a szükség új útszakaszokat. Sajnos a többszereplős projekt leginkább a szomszédos önkormányzat együttműködés(képtelenség)én múlik, hosszú idő óta, és sajnos eredménytelenül…” – olvasható a “Körzeti Hiradó” Dunakeszi 7.vk Benkő Tamás fideszes képviselő saját 4 oldalas kiadványában.

Újpest lakossága ismét átverve érezheti magát teljes joggal.

“Körzeti Hirado” Dunakeszi 7.vk Benkő Tamás fideszes képviselő saját 4 oldalas kiadványa

Címke:

1 thought on “Továbbra is várat magára a káposztásmegyeri csomópont rendezése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük