KÖZLEMÉNY: az újpesti Fidesz számára feloldották a belakoltatási moratóriumot

politika

Azzal a kormányhatározattal, mellyel az egykori Árpád Kórház épületét munkásszállóvá alakítják át, a Kormány feloldotta az újpesti Fidesz számára a belakoltatási moratóriumot.

Ne legyenek illúzióink: ez a szálloda nem az újpesti dolgozóknak, a magyar munkásoknak, a vidéki vagy határon túli honfitársainknak épül, hanem a külföldieknek. Amint elkészül az épület felújítása, a fideszesek százszámra fogják beköltöztetni Újpestre a külföldi vendégmunkásokat. Eddig még csak ukrán állampolgárok betelepítéséről értesültünk, akiket különféle munkaerő-kölcsönző cégek és botcsinálta HR-ügynökségek toboroznak olyan ősmagyar területeken, mint Harkov, Kijev Zsitomir és Odessza.

Mondjon bármit az Újpestre látogató pénzügyminiszter, Magyarországon olyan elképesztően alacsonyak a bérek és olyan magasak a megélhetési – és különösen a lakhatási – költségek, hogy tömeges az elvándorlás hazánkból és valóban egyre nagyobb gond a munkaerőhiány. Az újpesti fiataloknak esélyük sincs saját lakáshoz jutni és albérletet sem bírnak fizetni maguknak. Ezzel szemben az ukrán vendégmunkások számára olcsó és felújított apartmanok járnak majd az egykori kórház épületében. Ez olyan igazságtalanság, amely ellen kénytelen vagyunk szót emelni és mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk.

Az Árpád Kórház ügye egyúttal szimbólum is. Újpesten Wintermantel egy évtizedes regnálása alatt megszűnt mindenfajta kórházi ellátás, a százezer lakosú kerület lakói kénytelenek Zuglóba és Angyalföldre járni, ha egészségügyi ellátást szeretnének. Óriásiak a várólisták és hosszú órákat kell a betegeknek várakozniuk még a sürgősségi osztályokon is, ha orvosi ellátást szeretnének. Ez tűrhetetlen, elfogadhatatlan és hosszú távon nyilvánvalóan a fideszesek számára is tarthatatlan.

Azzal, hogy az egykori Árpád Kórházban munkásszállót hoznak létre, elvész az utolsó utáni remény is, hogy a városnak egyszer valamikor újra legyen kórháza. Wintermantel Zsolt gyakorlatilag örökre lemondott arról, hogy Újpestnek kórháza legyen. Megelégszik azzal, hogy Újpestről tömegesen költöznek külföldre az újpesti fiatalok és megelégszik azzal is, hogy helyükre Ukrajnából jönnek a városba külföldiek. Neki és a pénzügyminiszternek mindegy, csak ne kelljen tisztességes béreket fizetniük a magyar embereknek. Ha Wintermantel Zsolt és Varga Mihály tehetné, a kilakoltatott magyar családok lakásaiba is ukrán melósokat költöztetne, csak hogy javuljon az ország „versenyképessége”.

A Jobbik ezt nem fogja ölbe tett kézzel nézni: októberben ellenzéki együttműködéssel távolítjuk el a város éléről Wintermantelt és csapatát. Megszüntetjük a bolsevik kormánypropagandát a kerületben, javítunk a fiatal újpestieket érintő lakhatási válságon és minden követ megmozgatunk azért, hogy visszakapjuk kórházunkat.

Czigler László, az Újpesti Jobbik elnök
Szabó Balázs, az Újpesti Jobbik alelnöke

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük