Több bank is árat emel május 15-től illetve június 1-től

gazdaság pénz

Több bankban is drágulnak a bankszámlák május 15-tőlAzénpénzem.hu azt írja, hogy először a Budapest Bank emel, míg a CIB és K&H június 1-jétől drágít. Utóbbi bankban április 1-jén is emelkedtek az árak: a lakossági számlák havi díja 13 forinttal lett magasabb, a kártya éves díja körülbelül 160 forinttal emelkedett. A számlavezetés havi díja június 1-jétől 20-60 forinttal tovább emelkedik, a drágulás az alacsonyabb jövedelműeknél magasabb. Lépését a K&H a magasabb betétbiztosítási díjakkal indokolja.

A CIB ügyfelei június 1-jétől tapasztalhatnak magasabb költségeket. Például az Eco havi díja majdnem 60 forinttal, az ECO plusszé pedig 120 forinttal nő. Minden számla (a már nem értékesítettek is) havi költsége emelkedik, de a tranzakciók legkisebb felszámított összegét, a díj mértékét és maximumát is emelik majd.

A Budapest Bank május közepétől minden díját emeli: a drágulás általában nem egészen 3 százalékos, de például a számlájukat nem használók (azon így persze legalább 5 ezer forintot sem tartók) díja az eredetileg kedvezőbb csomagokban több mint 5 százalékkal, havi 1233 forintra nő.

Forrás: azenpenzem.hu, kép: cegjegyzo.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük