Újpesten idén is lesz lomtalanítás, de nem tudni még, hogy mikor

hulladék Újpest

Többen kerestek meg bennünket azzal a kérdéssel, hogy mikor lesz lomtalanítás kerületünkben. Ezzel kapcsolatban mi is csak azt az információt tudtuk megadni, ami a közszolgáltató, azaz az FKF honlapján is megtalálható. Azaz Újpestre vonatkozólag szinte semmit. A honlapon csak az szerepel, hogy „a további időpontokat később érhetik el a weboldalon.”  

Felhívtuk az FKF ügyfélszolgálatát, ahol elmondták, hogy a IV. kerületben egyeztetés alatt van az időpont. A honlapon is kiolvasható, hogy az időpontok kialakításánál fokozott figyelmet fordítanak a hivatalos nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepekre, valamint a választásokra, amikor az FKF lomtalanítást nem végez. Az időpontokat a helyi önkormányzat és az FKF egyezteti, és ennek megfelelően lesz meghatározva az az idősáv, amikor a kerületben a lomtalanítást végezni tudják.

Nincs olyan, hogy elmarad

tette hozzá az ügyfélszolgálati munkatárs, ugyanis a Fővárosi Önkormányzat és az FKF között létrejött közszolgáltatási szerződésben foglaltak szerint kötelező évenként egy alkalommal a lakosság számára biztosítani a lomtalanítás lehetőségét ingyenesen. A Díjbeszedő Zrt. pedig legalább tíz nappal az esedékes lomtalanítás előtt kiértesíti a lakosságot.

Az ügyfélszolgálat közlése szerint tehát az Újpesti Önkormányzatnál pattog a labda, hogy meghatározza a szóba jöhető idősávokat. Az FKF honlapjáról viszont látható, hogy ez az időpont szinte már csak az év második felében lehetséges, bár vannak még üres hetek június 30-ig az FKF naptárjában.

Kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük