Egy biztonsági őr megütött egy osztrák nőt az újpesti hokidöntőn, nyomoz a rendőrség

sport Újpest

Balhé volt a szombati világbajnoki hokidöntőn az újpesti Vasas Jégcentrumban, ahol a magyar válogatott legyőzte az osztrákot és ezzel feljutott az A-csoportba. A 168 óra szerint egy biztonsági őr úgy arcon ütött egy osztrák nőt, hogy valósággal elszállt – olvasható a 444.hu cikkében.

A 168 óra cikke szerint ötven szurkoló érkezett az osztrák csapattal, és őket elkerítették a magyar szurkolóktól, biztonsági őrök őrizték őket. Egyikük a meccs hevében az első sorban akart lejutni helyéről, de ezt az őrök nem engedték, és a lépcsőn útját állták.

A lány ennek ellenére megpróbált átjutni rajtuk, de némi üvöltözés után visszaráncigálták a helyére. Ezután a lány az egyik őr karja alatt átbújt, és haladt volna tovább, mire az őr akkorát ütött rajta, hogy egy egész széksort lefele zuhanva a korlátnak esett.

Nagy csetepaté támadt ezután a lelátón: a dühödt osztrák szurkolók megrohamozták az őröket, az ütő őr pedig végül jobbnak látta elhagyni a nézőteret. Nem sokkal később megjelentek a helyszínen a rendőrök. Később a IV. kerületi kapitányság jelezte, hogy garázdaság gyanúja miatt nyomoznak.

A nyomozati munkát nehezíti majd, hogy a nézőtér figyelésére használható kamerarendszer nem működött

A Vasas Jégcentrum ügyvezető igazgatója szerint a helyszínt a szövetség által alkalmazott biztonsági cég biztosította. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az osztrák szurkolók közt sok ittas ember volt, de azt azért leszögezte, hogy az erőszakra ez sem adhat magyarázatot.

Forrás: 444; kép: NSO


Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük