Elkezdődött az aláírásgyűjtés Újpesten is

politika Újpest

Szombaton eldördült a rajtpisztoly az európai parlamenti választások kampányában. A pártoknak húszezer érvényes ajánlást kell összegyűjteni, hogy felkerüljenek a május 26-i szavazólapra.

A Fidesz óriási csinnadratta közepette jelentette be szombaton Újpesten, hogy elindult a párt kampánya. Valójában a párt erődemonstrációt tartott, hiszen valamennyi újpesti önkormányzati képviselő, a listán bejutott országgyűlési képviselő, illetve a párt kommunikációs igazgatója is ellátogatott az Újpesti Piac elé. Ami nagyon furcsa volt elsőre, majd másodjára is, hogy 8 órától gyűjtötték az aláírásokat, azonban a Nemzeti Választási Iroda csak 8 órától adta ki az íveket a pártoknak, ám a helyszínen lévő más pártok képviselői fideszes delegáltakkal reggel egyáltalán nem is találkoztak az NVI-nél.

Forrás: Facebook

Ha jól meg is nézzük a képet, akkor látható, hogy a Fidesz valójában az úgynevezett Kubatov-listát frissíti, hiszen mindösszesen csak egy szimpatizáns lapot írat alá országszerte, ahol az aláírók elérhetőségét szedik ki, majd használják fel a választások alkalmával, melyből idén kettő is lesz.

Vasárnap már színesebb volt a kép, több politikai párttal is találkozhatott az, aki kilátogatott a Piac előtti térre. Képviseltette magát a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, valamint a Mi Hazánk Mozgalom is. Szinte valamennyinél alá lehetett írni az ajánláson kívül az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ívét is. Hadházy Ákos kezdeményezését már ötszázezren alá is írták.

Az ellenzéki pártok kérdésünkre elmondták, hogy nagyon sok emberrel sikerült találkozniuk, nagyon sok aláírást gyűjtöttek nagyjából 3 óra leforgása alatt. Varju László, a DK országgyűlési képviselője elmondta, hogy nem gondolta volna, hogy ennyien kijönnek vasárnap, és aláírják a pártok ajánlószelvényét. “Biztatunk mindenkit, hogy jöjjön velünk Európába! Ajánlásával támogasson bennünket, jöjjön el a Szent István térre, ahol egész héten várjuk az Újpestieket!

Mától az LMP is kint van az utcákon, Újpesten a metróaluljáróban lehet velük találkozni – tudtuk meg Perneczky László önkormányzati képviselőtől. Elmondta, hogy reggel 7-10 között és délután 15 órától lehet náluk aláírni az ajánlóíveket Újpest-központban. Ma reggel Kanász-Nagy Máté volt a pult mögött.

A Fidesz már tegnap bejelentette Facebook-oldalán, hogy összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat. Tudomásunk szerint meglepetést fog okozni a Momentum Mozgalom is, akiknek tegnapra szintén sikerült összegyűjteni a húszezer aláírást, ám ezt az információt Déri Tibor sem cáfolni sem megerősíteni nem szerette volna. Elmondta, hogy nagyon sokat dolgoztak országszerte, több száz lila dzsekis aktivista gyűjtötte az aláírásokat az országban Szombathelytől kezdve Budapesten át Nyíregyházáig. “Ez óriási eredmény lehet” – mondta, ám további részleteket nem közölt, csupán annyit, hogy délben sajtótájékoztatót tart a párt elnöksége, ott további információval tudnak szolgálni. Közben a Jobbik pártigazgatója az azonnali.hu-nak megerősítette (aki egyébként tényként közli a Momentum számait), hogy ők is összegyűjtötték a húszezer érvényes aláírást.

Ma délután a pártok Újpest-központ metróállomás aluljárójában lesznek megtalálhatóak, tudomásunk szerint ott lesz a DK, a Momentum, az LMP, a Jobbik és a Fidesz is.

Címke:

1 thought on “Elkezdődött az aláírásgyűjtés Újpesten is

  1. A rezsi utalvánnyal kapcsolatban nem tartom praktikusnak – több ismerősömmel együtt – hogy be kell vinni a szolgáltatókhoz érvényesítés végett az utalványokat. Mi idősek vagyunk, nehezen közlekedünk már, én például nem is tudom, hol van a hozzám közel lévő szolgáltató.
    Miért nem lehet az interneten keresztül megoldást találni, valamilyen kóddal igazolva a jogosultságot?
    Gondolom, még nem késő, hogy más módon lehessen elintézni ezt a számunkra fontos dolgot, aminek különben örülünk.
    Üdvözlettel:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük