Puzsér Róbert Újpesten járt

politika Újpest

Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet szándékosan épp Nőnapra hívta meg az újpesti LMP csapata. Nem kampányrendezvényre, hanem valódi pódiumvitára. Perneczky Lászlót, újpesti önkormányzati LMP-s képviselőt is épp az érdekelte, mint a választókat: vajon Puzsér-e „a megfelelő ember e kényes feladatra? Mit takar a hangzatos „Sétáló Budapest” koncepció, és mire lesz elég?

Nem vagyok politikus. A Sétáló Budapest pedig egyszerre vízió, szemlélet és program, amely akár két év alatt megvalósulhat, ami után le is mondok” – pozicionálta magát a főváros Fidesz-uralmat megtörni szándékozó közíró. Rögtön osztott is pár lapot a különféle pártoknak és prominenseknek.

Elhangzott, hogy az előválasztás második fordulójáig még zajlik a részvételi programalkotás. A https://setalobudapest.hu/ oldalon mindenki hozzászólhat, a tervezett ötből még négy szakmai konferencia hátra van.

Épp a Puzsér-fórum napján került napvilágra az Újpesten formálódó koordinált indulás terve. Perneczky László kiemelte: a fideszes helytartókkal szemben nem „a pártok”, hanem többtucatnyi újpesti lokálpatrióta kezdett egyeztetésbe. Akik történetesen különféle pártok színeiben aktívak. Világnézetünk pedig messze nem az „egységesített orbáni narancsköd”. Az újpesti „helyi érték, helyi érdek” tekintetében közös nevezőn vagyunk – mondta az LMP politikusa.

Aki meg szeretné tekinteni, melyek voltak a fórum legfontosabb pillanatai, azoknak itt van a Jövő TV összefoglalója:

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük