A Jobbik is beáll Puzsér Róbert mögé

Budapest politika

Az LMP után a Jobbik is Puzsér Róbert független jelöltet támogatja a főpolgármester-választáson – ezt csütörtökön jelentették be sajtótájékoztatón, írta az Azonnali.hu.

A bejelentésen a Jobbik és az LMP felsővezetői vettek részt. a Jobbik részéről Sneider Tamás elnök, Gyöngyösi Márton frakcióvezető, illetve Bencsik János budapesti elnök, az LMP-től pedig Keresztes László Lóránt és Demeter Márta tarselnökök, továbbá Moldován László budapesti elnök.

A Jobbik döntése nem meglepő, hiszen korábban több jele is volt annak, hogy a párt nem utasítja el Puzsért, ráadásul az LMP-vel is több közös beszélgetést tartottak a jobbikosok. A Jobbik Budapesten kevésbé erős, mint a baloldal, így önálló jobbikos jelölttel aligha rúghattak volna labdába – még az ellenzéki előválasztáson is kevés esélye lett volna egy jobbikosnak a papírforma szerint.

A sajtótájékoztatón most egy politikai megállapodásban deklarálták, hogy a Jobbik és az LMP támogatja Puzsér indulását és kampányát, továbbá az együttműködés nem fog megállni ezzel, ugyanis mind a huszonhárom kerületben a legszorosabb összehangolt munkára törekednek.

Forrás: Index, kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük