Dominót indíthat el Szombathely és Eger?

politika

Szombathely és Pécs után ma egy újabb megyeszékhelyen, Egerben jelentették be, hogy az ellenzéki pártok egy egyesületként indulnak az ősszel esedékes önkormányzati választáson. A hevesi megyeszékhelyen a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja, Mirkóczki Ádám indul, azonban nem a Jobbik színeiben, hanem az Egységben A Városért Egyesület (EVE) jelöltjeként. Mirkóczki mögött ott van a saját pártja, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum Mozgalom is.

A közös polgármesterjelölt személye mellett a felek arról is megegyeztek, hogy az egyéni választókerületekben is csak egy jelöltet indítanak majd az őszi önkormányzati választásokon.

Az egyesület elnökségében három egri önkormányzati képviselő van, az MSZP-s Mirkóczki Zita (aki nem Mirkóczki Ádám felesége), a DK-s Földvári Győző és az LMP-s Komlósi Csaba. Rajtuk kívül ott van az egyesületben a momentumos Mikó András és a Jobbik politikusa is. Korábban a három önkormányzati képviselő a független Császár Zoltánnal kiegészülve közös frakciót alapított a testületben – Egységben A Városért néven.

Nem azt keressük, hogy mi választ szét, hanem azt, hogy mi köt össze.” Októberben a szavazólapokon a választók nem találkozhatnak majd pártlogókkal az ellenzéki oldalról, az Egységben A Városért Egyesület lesz majd a jelölőszervezet. A pártok nem tudják majd kisajátítani a civil szervezetet, ígérte Mirkóczki, szerinte a mai naptól „Egerben csak a Fidesz folytat pártpolitikát.

Feltehetőleg nem ez volt az utolsó nagy bejelentés. Valamennyi ellenzéki párt Budapest-szinten is egyeztet, ugyanis óriási a társadalmi nyomás rajtuk, és a saját választópolgárok kérik számon a pártok képviselőit az együttműködések elmaradásai miatt. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a kerületünkben, Újpesten: a megkérdezett pártok prominensei egyelőre elzárkóztak a válaszadás lehetőségétől, azonban mindegyik megkérdezett elmondta, hogy üdvözlik az említett városokban történteket, és minden résztvevőnek sok sikert kívánnak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük