Nem elég a plakátkampány, Orbán levelet is ír mindenkinek

politika

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tartott kedden „Reagálás az Európai Bizottság kijelentéseire” címmel.

Az Európai Bizottság ugyanis részletes tájékoztatóban reagált a kormány új plakátkampányára. A „Tények az uniós migrációs politikáról” címmel kiadott tájékoztatás szerint az Európai Unióban nem születhet semmilyen döntés a tagállamok és az Európai Parlament nélkül, azaz a magyar kormány tagjai és a magyarok által megválasztott EP-képviselők is szavazhatnak minden esetben.

Kiemelték emellett, sok félreértés, tévhit terjedt el az EU migrációs politikájával kapcsolatban, miközben mára sikerült visszaszorítani az illegális migrációt a 2015-ös menekültválság előtti szint alá.

Kovács Zoltán szerint ezzel ismerte be mind a három ponton azt, amivel a kormány is kampányol. Majd az államtitkár bejelentette: „Orbán Viktor levelet küld a választóknak, amelyben felhívja a figyelmet az Európai Bizottság állítólagos beismerésére.

A 444.hu szerint viszont már van olyan, aki megkapta a levelet Orbántól. A levélről készült fotó szerint a miniszterelnök a „bevándorlási válság aggasztó fejleményeiről” számol be. Arról, hogy „Brüsszel semmit nem tanult az elmúlt évek borzalmas terrortámadásaiból. Még több bevándorlót akar Európába hozni.” Szóba kerül a „migránsvízum és a migránsbankkártya„, és „Soros György bevándorlást támogató szervezeti is„.

Forrás: 444.hu

Ezután Orbán rátér a biztonság és a keresztény kultúra védelmére, a kerítésre, arra, hogy a magyarok nem akarnak bevándorlóországot Magyarországból, s persze – sokadszorra – megjegyzi: a brüsszeli bürokraták ezt nem akarják tiszteletben tartani.

Mint a szövegből kiderül, a levél másik oldalán egy tájékoztató található „Brüsszel tervezett lépéseiről„.

Forrás: hvg.hu, 444.hu; kép: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük