Kidobta a kutyáját az 5. emeletről a részeg újpesti férfi, felfüggesztettet kapott

rendőrség Újpest

A 64 éves férfi 2017. március 4-én a délelőtti órákban, a IV. kerületben, egy 5. emeleti lakásában tartózkodott, ahol vele volt egy felügyeletére bízott kutya is.

A férfi ittas állapotban az állatot az erkély korlátján átemelve kidobta az emeletről. Az eb a zuhanást követően a ház előkertjébe esett, onnan még továbbment, majd a cselekményt észlelők megfogták és állatorvoshoz vitték. A kutya azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap elpusztult.

A férfi családja szerint „valószínűleg kerítésnek nézte a kutya a korlátot, és saját maga ugrott ki az erkélyről.

Az ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emelt vádat, bíróság az elkövetőt bűnösnek mondta ki, és 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte – írja az Ügyészség.

24.hu az ítélethirdetés után beszélt a kutyahajigáló férfi fiával. A fiatalember azt mondta, hogy az apja valóban ittas volt, de nem követte el a borzalmakat. Szerinte vicc az egész ítélet, a hazugságvizsgálaton ugyanis kiderült, hogy az apja meg sem fogta a kutyát.

Hozzátette: az apját többen is megfenyegették az eset után. Mivel súlyos betegséggel küzd és elege lett a fenyegetésekből, ezért a történtek után elhagyta az otthonát, és azóta sem költözött haza.

Forrás: 24.hu, 168ora.hu; kép: NLCafe

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük