Egyre biztosabb: sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók is

közélet

A Mérce tudósítása szerint Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) a vezetője elmondta, a bérek rendezésével és a növekvő túlórákkal kapcsolatban teljes a bizonytalanság az államigazgatásban, sokan máris a pályaelhagyáson gondolkodnak. Hozzátette, az utóbbi hetek mozgósítási tapasztalatai a szakterületen azonban pozitívak.

Boros Péterné arról is beszélt, az állami intézményeknél, önkormányzatoknál a túlterheltség immár elviselhetetlen méreteket öltött, „13. havi munka már van, 13. havi bér még nincs.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón szólt Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, aki egyben az Országos Sztrájkelőkészítő- és Demonstrációs Bizottság (OSZ) ügyvivője, ő azt mondta, a közoktatási szféra a közszolgáktól elkülönülő ágazat, ugyanakkor a több szakszervezeti konföderációt is tömörítő, ágazati sztrájkbizottság vezetőjeként bejelentette, szolidaritásukat fejezi ki a közszolgálati sztrájkkal, „szolidaritásuk jeléül pedig kétórás figyelmeztető sztrájkkal csatlakoznak a március 14-i akcióhoz.

Boros Péterné is bejelentette, március 14-én sztrájknapi sajtótájékoztatóval jelentkeznek majd újra, ahol az addigi fejleményekről is beszámolnak. Sajtókérdésre elmondta, hétfőn már kaptak értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumából, amelyben ők azt írták, március 6-án 11 órára a tárca képviselője már várja a sztrájkbizottságot, máshonnan konkrét jelzés még nem kaptak.

Forrás: merce.hu; borítókép: origo.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük