Pénteken először tartják meg a Magyar Korcsolyázás Napját

sport színes

A magyar szövetség (MOKSZ) azért a február 22-ei dátumot választotta, mert egy éve, a dél-koreai Phjongcshangban éppen ezen a napon nyerte meg Magyarország történetének első téli olimpiai bajnoki címét a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó.

A diadal egyéves évfordulóján az ország több városára kiterjed a rendezvénysorozat, a központi helyszíne pedig a Városligeti Műjégpálya lesz, ahol a sportág szerelmesei 14 órától 2 óra 22 percen át ingyen hódolhatnak szenvedélyüknek. Az esti programot sportági bemutatók, élő dj zene és Péterffy Lili koncertje színesíti.

Az ünnepség egyik csúcspontja az lesz, amikor 19 órakor kibontják a nyolcszoros olimpiai bajnok sprintertől, Usain Bolttól kapott pezsgőt. A jamaicai atléta azt a felajánlást tette a tavalyi téli ötkarikás játékok előtt, hogy akik az ő védjegyévé vált pózban – kissé oldalt dőlve mindkét kézzel az ég felé mutatva – állnak a dobogóra, azoknak küld egy üveg pezsgőt, a magyar négyes pedig ezt megtette.

Forrás: 24.hu

Forrás: MTI, borítókép: lokál

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük